Készült: 2019.10.21.18:33:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

282. ülésnap (2005.12.19.), 82. felszólalás
Felszólaló Gyurcsány Ferenc
Beosztás miniszterelnök
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdést megválaszolja
Videó/Felszólalás ideje 1:57


Felszólalások:  Előző  82  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GYURCSÁNY FERENC miniszterelnök: A Medgyessy- és a Gyurcsány kormányok egyaránt büszkék arra, hogy soha annyi intézkedés nem történt a gyermekek és a fiatalok érdekében a rendszerváltás óta, mint éppen az elmúlt három évben. Példának okáért eltöröltük a sorkötelezettséget, úgy és akképpen, hogy önök ezzel szemben az utolsó percig tiltakoztak, és nem értettek egyet. Nyilván, ha egyszer valaha, majd több évtized múltán kormányra kerülnek, talán újra be is fogják vezetni. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Ez a kormány volt az, amelyik elindította a Fészekrakó-programot, amelyben csak az első 9-10 hónapban 16-20 ezer fiatal kapott támogatást. Ez a kormány volt az, amely önökkel ellentétben a duplájára emelte a szociálpolitikai támogatást azoknak, akik lakást kívántak vásárolni vagy építeni. Ez a kormány volt az, amely elindította fiatal pályakezdők számára a Start-programot.

Kétségtelen: ez a kormányzati ciklus az, amely elszenvedi az önök rossz oktatáspolitikájának az eredményét (Zaj, közbekiáltások az ellenzék padsoraiban.), hiszen ahhoz még nagyon számolni sem kell tudni, hogy azok, akik most elvégzik az egyetemet, mikor iratkoztak be az egyetemre. Akkor, amikor önök voltak kormányon. Úgy tekintem ezen megjegyzését, mint hogy ön most, Szijjártó képviselő úr, utólag is kritikát gyakorol arra az oktatáspolitikára, amelyet az ön kormánya végzett. (Taps a kormánypártok padsoraiban.) Ez a kormány volt az, amelyik átalakította a családtámogatást annak érdekében, hogy négy év alatt 40 százalékkal növekedjen a családtámogatás összege, mi több, az igazságosabb is legyen. És folytathatnám a sort, mondhatnám szinte napestig.

Egyébként pedig azt szeretném önnek mondani, hogy nem elegendő olyan napilapból tájékozódni, amelynek a hitelességét az bizonyítja, hogy Magyarországon az összes napilap együttesen nem közöl annyi helyreigazítást, mint a szóban forgó napilap. Ha ön idézni kíván egy előadásból, javasolom, próbáljon meg annak a teljes szövegével, értelmével, mélységével is megismerkedni. (Zaj az ellenzék padsoraiban.)

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  82  Következő    Ülésnap adatai