Készült: 2019.11.19.12:15:00 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

152. ülésnap (2011.12.12.), 240. felszólalás
Felszólaló Dr. Varga László (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:34


Felszólalások:  Előző  240  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VARGA LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Csizi képviselőtársamnak mondanám, akivel szintén nagyon sokat szoktunk sporttémában szót váltani, hogy most azért nem egészen ez az időszak volt a téma, és egy teljesen más ügy, tehát a 2006-2010-es olimpiai időszakot, felkészülést vagy az akkori finanszírozást azért ne tegyük szerintem itt az asztalra. Higgye el, hogy elhivatott volt abban az időszakban is nagyon sok ember amellett, hogy a magyar sport megfelelő finanszírozást kapjon.

Meglátjuk persze, hogy mi lesz jövőre, meglátjuk, hogy egyébként hogyan szerepelünk - nyilván mindenki azt szeretné, hogy jól szerepeljünk -, és meglátjuk, hogy egyáltalán ezek között a keretek között milyen összegeket lehet a magyar sportra elkölteni. Én emiatt aggódom. Én azt látom, hogy nagyon rossz a helyzet. Ugyan a kereteket elfogadjuk, és lehet ezt két év múlva, három év múlva, négy év múlva is keretnek tekintetni, de hogy mennyire lehet ezt a keretet feltölteni jövőre, ez már egy másik probléma.

Összességében véve, elmondtam, amit elmondtam, szerintem ez egy fontos keretszabályozás. A bizottság véleménye szerintem igazságosabbá és jobbá tette ezt az előterjesztést. Ez így, ebben a formában támogatható, azért is, mert az MSZP-kormányok alatt elkezdett munkát, amely a kulturális életben, a filmművészetben már megjelent, folytatja, lezárja. Ettől függetlenül mindig el fogjuk mondani azt, ami a sportpolitikájukban aggályos, megtettem ezt most, ebben a vitában is.

Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps az MSZP padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  240  Következő    Ülésnap adatai