Készült: 2019.11.22.10:52:24 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

152. ülésnap (2011.12.12.), 232. felszólalás
Felszólaló Dr. Varga László (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  232  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VARGA LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Szilágyi képviselő úrral sokszor szoktunk szót váltani itt sporttémáról, és tudja a véleményemet egyébként, és ismeri az elkötelezettségemet is az ügyben. Még egyszer elmondanám a korábbi döntéseink irányainak az okát, és a mai döntésünk okát.

Tehát nekünk az volt az eredeti javaslattal az alapproblémánk, hogy nem egy szélesebb kört fog meg, hanem kiemeli a csapatsportot, látvány-csapatsportágat, és nem az olimpiai sportágakat fogja meg. Továbbá az egyeztetés folyamata - és ez végül be is bizonyosodott, hogy másfél évig tartott. Tehát azt hittük, azt gondoltuk, hogy talán lehetett volna egy kicsit elővágni, hamarabb egyeztetni a Bizottsággal.

Ezeken a dolgokon túl vagyunk. Ma tudjuk azt, hogy mit támogat a Bizottság, és mi az, amit el tud fogadni ebből. Ez nem kizárólag a Magyar Köztársaság dolga, hogy működik egy társasági adó, hanem ez egy bizottsági hatáskör is ebben a tekintetben.

Tehát azt tudom mondani, hogy ha már tudjuk, hogy mit támogat a Bizottság ebben a tekintetben, akkor annyit fogadjunk el, aztán nyilván a későbbiekben ezt a kérdést újra lehet gondolni. Ez nem összekeverendő azzal, hogy ma lehet olyan kormánydöntést hozni sajnos ebben az országban, hogy mondjuk, egy Fidesz-vezetőnek van egy kedvenc labdarúgócsapata, és annak a stadionjára éppen 10 milliárd plusz áfát fog elkölteni a következő években ez az ország.

(20.00)

Szerintem ez a második elfogadhatatlan, sokszor elmondtam, hogy az.

Az meg, hogy mekkora összegek állnak majd rendelkezésre az egyébként most elfogadandó kereteken belül, szerintem a kétharmad kompetenciája. Tehát fogadjuk el szerintem a kereteket, és aztán, sajnos, nem sajnos - mi mindannyian szeretjük a magyar sportot, és egyáltalán a sportot, ezeket a látvány-csapatsportágakat meg pláne, a labdarúgást meg mégúgy -, az a helyzet, hogy lehet olyan költségvetési szituáció, hogy nem jut erre forrás szerintem. Én nyilván ezt sajnálni fogom, de én is azt gondolom, hogy sokkal komolyabb problémái vannak ma ennek az országnak ennél a kérdésnél, de ma a keretek adottak, ezt szerintem el lehet fogadni.

Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  232  Következő    Ülésnap adatai