Készült: 2020.08.15.00:27:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

90. ülésnap (2011.05.10.), 237. felszólalás
Felszólaló Tóth Gábor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  237  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÓTH GÁBOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Szeretném tanult ifjú képviselőtársaimnak elmondani, hogy amiről itt ők beszélnek, én abban benne élek, nem plátói magaslatokból, hanem úgy a mindennapok, a hétköznapok tekintetében. Egy olyan községnek vagyok a polgármestere, ahol egyértelműen összeért az elmúlt évtizedben úgy a szélsőnek mondott bal is, mint a jobb is, amikor arról volt szó, hogy hogyan lehetne káoszt csinálni egy olyan településen, ahol a polgármester éppenséggel országgyűlési képviselő is, és momentán jó lenne őt onnan letakarítani.

Tetten érhető volt, hogy hogyan szerveztek oda - kiplakátolva - legitim pártnak nagygyűlést, majd megjelent hozzá egy egyébként betiltott párt szervezete. Miután ezt én nem engedélyeztem, ezt követően érdekes helyzet állt elő, a rendőrség mégis engedélyezett akkortájt nyilvános területen a polgármesterrel szemben tüntetést.

(15.20)

Itt és most szeretném elmondani: tizenharmadik esztendeje igyekszem a Galga-völgy térségének a közbiztonságát és a köznyugalmát - a két dolog nem összekeverendő - a helyén tartani. Voltak komoly problémáink, és vannak apróbb, nagyobb sikereink. Jelen pillanatban itt és most szeretném önöknek jelenteni: 42 emberke élvezi az igazságszolgáltatás előszeretetét, nyolcvan-egynéhányan dolgoznak, a többiek, miután a törvények még változnak, rá kell döbbenniük, hogy odabent, a börtönben is lassacskán már kell majd dolgozni, ezt inkább választják talán otthon, és a munkahelyteremtés az elsődleges szempont.

Tehát azért élnék a gyanúperrel, hogy véletlenek márpedig nincsenek. Az elmúlt 10 esztendőben szerveztek külföldi kirándulásokat kanadai kitelepülésre, szerveztek különböző meneteket Brüsszelbe és egyéb helyekre. Én kíváncsi volnék, és a vizsgálóbizottságnak a lehetőséget is meg kellene majd adni a polgármestereknek, akiknek felelősségük van, hogy a községükben és a körzetükben a köznyugalom és a közbiztonság mikor omlik össze, mert vagy nem alkalmasak a feladat ellátására, vagy pedig... (Az elnök a hozzászólási idő leteltét jelzi.) Ezt majd egy másik felszólalásban szeretném folytatni. Köszönöm, elnök úr.
Felszólalások:  Előző  237  Következő    Ülésnap adatai