Készült: 2020.08.12.06:34:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

40. ülésnap (2010.10.27.), 16. felszólalás
Felszólaló Tóth Gábor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:58


Felszólalások:  Előző  16  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÓTH GÁBOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A Szabó Timea képviselő hölgy által elmondottakat egy mondattal szeretném csak kiegészíteni. Enyhén szólva is érdekesnek gondolnám Bartók Bélát összehasonlítani egy Közel-Keletről sorsa által közénk keveredett emberkével. A párhuzam egy kicsit abszurdnak tűnik. Ezzel együtt szeretném elmondani, hogy az első Orbán-kormány idején, amikor is dúlt a szerb-horvát háború, az akkori kormány - jelesül államtitkár úr is közreműködött ebben - próbálta segíteni a menekülteket, akik között nem csupán csak magyaroknak, hanem bizony-bizony más országból is sorsuk által idesodort embereknek próbáltunk munkalehetőséget teremteni. A lényeg az volt, hogy akinek módja és lehetősége volt, az teremtse meg annak módját, hogy kihozzon embereket onnan, akik ezáltal könnyítik a magyar költségvetést, az adófizetők zsebét, és dolgozzanak.

Miután vállalkozói szférából jövök, én magam is próbálkoztam. Harminc emberből három volt hajlandó dolgozni. Három emberből kettő vajdasági magyar volt, egy pedig egy közel-keleti származású emberke, akivel bizony-bizony a későbbiekben aztán meg is gyűlt a bajom. Fél év leforgása alatt, bár nem volt bizonyítható, de ez az ember, miután nem tudott kellőképpen illeszkedni... - érdekes módon felgyulladt az irodám, alkalmasint egy külföldi utam kapcsán szétverték a lakásomat. Tehát voltak élményeim.

Nemzetközi kontextusban: ha az Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban most zajló dolgokat figyelembe vesszük, bizony-bizony ott sem arról szól a történet, hogy az idegenrendészeti politikája vagy éppen a befogadó politikája ezeknek az országoknak nem volna kellőképpen eurokonform. Egyszerűen csupán arról, hogy bűnözési hullámok indultak el úgy az olasz, spanyol, mint a francia szférában, amit egyszerűen a társadalom nem képes tovább tolerálni. Azt hiszem, hogy a mi törvényeink ehhez képest még bizony-bizony eléggé liberálisan és megengedően viszonyulnak.

Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a kormánypártok és a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  16  Következő    Ülésnap adatai