Készült: 2021.03.09.04:42:14 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

244. ülésnap (2001.11.29.), 30. felszólalás
Felszólaló Dr. Boros Imre (FKGP)
Beosztás a PHARE program koordinációjáért felelős tárca nélküli miniszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  30  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. BOROS IMRE tárca nélküli miniszter: Tisztelt Képviselőtársam! Csak nagyon röviden reagálnék, mert úgy gondolom, világosan elmondtam a SAPARD-dal kapcsolatban: pénzt nem vesztettünk, a program elindulhat, a pénzügyi fegyelmet meg fogjuk tartani (Dr. Szanyi Tibor: Nincs is pénz.) És talán el kéne dönteni, hogy minisztertársamat azért kritizálja, mert utazik az ügyek érdekében, vagy azért, hogy nem utazik. Most éppen ebben az ügyben van úton, és gondolom, eredményes munkát végez.

Ha lehet, talán nem kéne megelőlegezni egy olyan tárgyalási fejezet végeredményét, amit ön megtett - az agrár-direkttámogatások ide-oda, ami tulajdonképpen még be sem lendült, ahol egyébként különféle léggömbök feljöttek innét-onnét, sajtóból, politika közeli körökből, Magyarországról. De messze nem vagyunk ott, mint ahogy azt ön nagy sikerrel meg előszeretettel teszi, hogy a temetési szertartást már akkor elkezdi az ügyben, amikor még a halott vidáman járja az esküvői táncát.

Úgy gondolom, ez nem az a mentalitás, amellyel ezekhez az ügyekhez kell viszonyulni. Tárgyszerűnek, tényszerűnek kell lenni, vitatkozni kell, időnként ki kell egészíteni azokat a szakismereteket, eléggé jól hozzáférhetők szerencsére interneten, kormányoldalról is, az Európai Unió budapesti bizottsága oldaláról is, aztán Brüsszelből angolul, magyarul, hozzá lehet ezekhez az ügyekhez férni. És akkor nincs arra lehetőség, csak tárgyszerű vitára van lehetőség, nem pedig olyan ügyekre, amikor ügyeket temetünk, amelyek még előttünk állnak.

A környezetvédelemről mit mondtak egy évvel ezelőtt? Nem lehet lezárni. Mit mondtak a bel- és igazságügyről? Nem lehet lezárni. Kérem, lezártuk, gyönyörűen, mindannyiunk megelégedésére, és ez így lesz a továbbiakban a mezőgazdasággal is.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  30  Következő    Ülésnap adatai