Készült: 2020.09.26.08:56:40 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

235. ülésnap (2001.11.05.), 154. felszólalás
Felszólaló Dr. Bóka István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 2:44


Felszólalások:  Előző  154  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. BÓKA ISTVÁN (Fidesz): Csak nagyon röviden. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Örülök, hogy valamennyi hozzászóló támogatásáról biztosította ezt a módosító indítványt, ezt a módosító javaslatot.

Való igaz, az idegenforgalmi bizottság hozta meg azt a bizonyos elvi döntést vagy elvi határozatot, nevezzük így, amely alapján ez a módosító indítvány beadásra kerülhetett.

Az értelmezésen túlmenően, ami a jövő zenéje lesz nyilvánvalóan, a források biztosítása esetében is Pál képviselő úr felvetette, hogy szükséges a szennyvízcsatorna-beruházásokhoz a források biztosítása. Ez már szerintem, illetőleg a területrendezési tervekhez szükséges támogatások biztosítása részben megtörtént. A Balaton Fejlesztési Tanács előtt van már az a megállapodástervezet, amit az FVM küldött meg egy keretátadási megállapodással kapcsolatban, amely azt határozza meg, hogy a kiemelt üdülőkörzet települési önkormányzatainak rendezési tervéhez milyen arányban, illetve milyen mértékben tudunk majd - nyilván pályázati úton - hozzájárulást biztosítani.

Egyetértek azzal, hogy az építési engedélyezési eljárást akár a rákötés, akár a nem rákötés tekintetében felül kell vizsgálni, csak ez a módosító indítvány, amit benyújtottunk, nem erre irányult, és nyilvánvalóan nemcsak joga, de szerintem kötelessége is az építésügyi hatóságnak ezeket a kérdéseket vizsgálni. Tehát nem rontottunk ebben a helyzetben, mert az, hogy ráköt vagy nem köt rá, a jelenlegi helyzetben is megvan: valakinek ott megy el a háza előtt a szennyvízcsatorna, megépíti a házát, üdülőjét s a többi, nincs rá semmi garancia, hogy arra rá fog kötni. Mi ezt nem érintettük, automatikusnak gondoltuk a jogkövető magatartást, azt, hogy mind a polgárok, mind az önkormányzatok, mind pedig a hatóság errefelé fog elmenni. Tehát e tekintetben nem rontottunk - és ez a válaszunk a környezetvédelmi bizottság felvetésével kapcsolatban is. Messzemenően egyetértünk, hogy szigorítani kell ezeket az eljárásokat, szigorítani kell a felügyeletet és az ellenőrzést.

Köszönöm szépen, tisztelt elnök asszony. Ennyit szerettem volna mondani.

 
Felszólalások:  Előző  154  Következő    Ülésnap adatai