Készült: 2020.09.20.14:28:11 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

138. ülésnap (2000.05.03.), 176. felszólalás
Felszólaló Dr. Bóka István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:59


Felszólalások:  Előző  176  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. BÓKA ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Hegyi képviselő úrhoz szeretnék csatlakozni néhány pontban. Lehet, hogy nem nyugtatja meg mint déli partit, de azt szeretném elmondani, hogy az északi parton legalább ugyanolyan zsúfoltság van a 71-es úton, Balatonvilágos és Balatonfűzfő között. Az elkerülő út terve már beépítésre került a rendezési tervbe. Ráadásul a tárca tervei szerint - államtitkár úr válasza alapján 2001 végén, 2002 elején - legalább ennek az elkerülő útnak az építése megkezdődhet, és reményeink szerint néhány éven belül befejeződhet. Legalább egy probléma megoldódik.

Szintén a KHVM-hez fűződik a következő észrevételem, a kerékpárúttal kapcsolatban, ami főleg az északi parton hibádzik: két éven belül a KHVM lehetőséget biztosít valamennyi balatoni önkormányzatnak, hogy a regionális kerékpárutat megépítse olyan feltételekkel, amilyen feltételek eddig, ebben a hazában még nem voltak.

Mik ezek a feltételek? Ha az önkormányzat vállalja, akkor megtervezteti neki a kerékpárutat. Tehát nem kell az engedélyezési tervekre költenie az érintett települési önkormányzatnak. Másodszor: a külterületi szakaszokat a KHVM saját költségén megépíti. A következő pedig: kiemelten kezeli a belterületi szakaszokat, 80 százalék támogatást tud biztosítani ezekre a szakaszokra. Ilyen még ebben az országban nem volt! Csak a balatoni önkormányzatokon múlik ezt követően, hogy két éven belül megépül-e a bringaring vagy bringakörút, ahogyan nevezzük, avagy nem épül meg. Reményeink szerint megépül. Bár nem közigazgatási szakértőnek vallotta magát Hegyi képviselő úr, nagyon izgalmasnak tartottam a közigazgatási egységekről szóló véleményét. Meg kell hogy mondjam, szívemhez rendkívül közel állna egy ilyen javaslat. Remélem, én még megélem azt, hogy ennek valamifajta realitása lesz.

Köszönöm szépen. (Taps.)

 
Felszólalások:  Előző  176  Következő    Ülésnap adatai