Készült: 2021.05.16.19:24:26 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

284. ülésnap, 141. felszólalás
Felszólaló Dr. Ujhelyi István (MSZP)
Felszólalás oka részletes vita lezárva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 3:27

Felszólalások:  <<  141  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő asszony. A módosító javaslatokról várhatóan a következő ülésünkön döntünk, mondja nekem a felkészítőnk.

Tisztelt Országgyűlés! Lépünk tovább: soron következik a nemzetiszocialista vészkorszak történelmének a fiatal generációk körében való minél teljesebb megismertetése, valamint az emlékezetkultúra fontosságának tudatosítása érdekében szükséges egyes intézkedésekről szóló országgyűlési határozati javaslat részletes vitája. Tóbiás József, Steiner Pál, Lendvai Ildikó MSZP-s képviselők által benyújtott önálló indítványt H/10767. számon, a bizottsági ajánlást pedig H/10767/4. számon kapták meg.

Egy ajánláspontot tartalmaz a bizottsági ajánlás. A részletes vitát megnyitom. Ki kíván hozzászólni? (Nincs jelentkező.) Nem látok hozzászólási szándékot. A részletes vitát lezárom.

Megkérdezem az előterjesztőket, Steiner Pál, illetve Lendvai Ildikó képviselőtársainkat, hogy kívánnak-e szólni most. (Dr. Steiner Pál: Nem, köszönöm szépen. Majd a részletes vita után.) Csak tájékoztatásképpen, lezártuk a részletes vitát. Megvolt a részletes vita.

Kérdezem még egyszer az előterjesztőket, hogy kívánnak-e bármit is mondani a vita lezárását követően. (Nincs ilyen jelzés.) Amennyiben nem, akkor jelzem, hogy a módosító javaslatokról következő ülésünkön döntünk.

Soron következik a diktatúrák által intézményesített gonoszság, valamint a történelem jövő nemzedékek számára történő objektív bemutatásáról szóló országgyűlési határozati javaslat részletes vitája. Rubovszky György, Harrach Péter, Tarnai Richárd képviselők önálló indítványát H/10960. számon, a bizottsági ajánlást pedig H/10960/5. számon kapták meg.

Összesen három ajánláspontot tartalmaz az ajánlás. Egyszakaszos tárgyalást javaslok. Kérem, hogy ezt támogassák, ha elhiszik nekem, hogy ez lesz a legpraktikusabb most nekünk. (Szavazás.)

Támogatták, köszönöm szépen.

Az 1-3. pontokra megnyitom a részletes vitát. Ki kíván hozzászólni? 15 perces lehetőséget tudok rá biztosítani. (Nincs jelentkező.) Nincs hozzászólási szándék, lezárom a vitát.

Kérdezem az előterjesztőket, hogy közülük bárki is kíván-e hozzászólni most, a vitát követően. (Nincs jelentkező.) Nem.

Akkor lépjünk tovább! Hogy felpörgött az Országgyűlés...

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a recski munkatáborban a kommunista diktatúra erőszakszervezetei által elkövetett rémtetteknek a felnövekvő generációk számára történő hiteles bemutatásáról szóló országgyűlési határozati javaslat részletes vitája. Vona Gábor, Farkas Gergely és Mirkóczki Ádám jobbikos képviselők önálló indítványát H/11032. számon, a bizottsági ajánlást pedig H/11032/6. számon kapták meg.

Arra figyelemmel, hogy a címhez is érkezett módosító javaslat, a Házszabály rendelkezéseinek megfelelően indítványozom, hogy a részletes vitában a benyújtott módosító javaslatokat két szakaszban tárgyaljuk meg. Felkérem jegyző asszonyt, hogy ismertesse a javaslatot.

Felszólalások:  <<  141  >>    Ülésnap adatai