Készült: 2021.04.11.13:55:58 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

268. ülésnap (2018.02.19.), 72. felszólalás
Felszólaló Kontrát Károly (Fidesz)
Beosztás Belügyminisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka interpelláció szóban megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 3:02


Felszólalások:  Előző  72  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Ha valakinek bocsánatot kell kérni, tisztelt képviselő úr (Mirkóczki Ádám: Azok ti vagytok!), az Vona Gábor, aki a mai napig nem kért bocsánatot a nyugdíjasoktól az őket ért sértő megjegyzések miatt.Másrészt azt is javaslom nagy tisztelettel, hogy a Jobbikon belül egyeztessenek, hiszen ugyanebben a témában a második interpellációs kérdést az ön képviselőtársa, Staudt Gábor képviselő úr tette fel, akinek részletes és kimerítő választ adtam, mint ahogy most önnek is fogok, tisztelt képviselő úr. (Mirkóczki Ádám: Ez miért ellentmondás?)

Szeretném kihangsúlyozni, hogy mi, magyarok a migránsválság kezdete óta megkülönböztetjük a védelemre szorulókat (Zaj, közbeszólások a Jobbik soraiban.  Mirkóczki Ádám: Most már!) a gazdasági vagy megélhetési migránsoktól, akik azért jönnek Európába, egyébként biztonságos országokból, mert európai, azon belül is főképp német életszínvonalat, német jólétet akarnak maguknak. Őket mi nem tekintjük menekülteknek, mert nem is azok. A védelemre szorulók megsegítése számunkra evidencia, mindig is az volt, de az illegális bevándorlókból továbbra sem kérünk.

Miközben a Soros-tervet végrehajtó gépezet és a brüsszeliták folyamatosan azzal vádolják Magyarországot, hogy mi nem vagyunk szolidárisak, hogy mi szívtelenek vagyunk, az igazság ennek az ellenkezője. A magyaroknak van szíve, mi kezdettől fogva védelemben részesítjük azokat, akik erre rászorulnak, és hogy ezt a tényt most számon kérte rajtam: különösen a nőket, a gyerekeket, ha valóban háborús területről érkeznek és legálisan jönnek hozzánk. Mi mindenkin segítünk, aki valóban rászorul és betartja a törvényeinket, aki szabályosan érkezik a határátkelőkön, és a tranzitzónákban betartja a törvényeinket, és valóban védelemre szorul, az Magyarországon megkapja a megfelelő segítséget és az ellátást. Ez eddig is így volt, ezután is így lesz, illegálisan érkező gazdasági migránsokat eddig sem engedtünk be, ezután sem fogunk beengedni. Természetesen a magyar törvények szigorúak, a védelem csak addig jár, amíg arra szükség van, aki már nem szorul védelemre, annak el kell hagynia Magyarország területét.

Brüsszel bevándorláspolitikájával és a kötelező kvótával pont az a problémánk, hogy olyan migránsokat akarnak a nyakunkba telepíteni, akik törvénytelenül lépték át a határokat, akik semmilyen védelemre nem szorulnak, akik valójában gazdasági bevándorlók.

Magyarország minden tekintetben betartja nemzetközi kötelezettségeit. Ma azok az ellenzéki politikusok bírálják a magyar kormányt, akik valójában bevándorlóországgá akarják alakítani az országot. Ön sem szavazta meg az alkotmánymódosítást, tisztelt képviselő úr (Mirkóczki Ádám: Államtitkár úr, ön hétszer nem szavazta meg!), a népszavazás után pedig tudta, hogy szükség lenne rá. A nemzeti konzultáció során a magyarok minden eddiginél nagyobb számban és nagyobb egyetértésben kinyilvánították, hogy nem kérnek a Soros-tervből, a magyarok erős határvédelmet akarnak és határozott fellépést azokkal szemben, akik a bevándorlást szervezik és segítik. A kormány a jövőben is ehhez tartja magát. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  72  Következő    Ülésnap adatai