Készült: 2021.04.13.15:07:16 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

268. ülésnap (2018.02.19.), 58. felszólalás
Felszólaló Szatmáry Kristóf (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:58


Felszólalások:  Előző  58  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZATMÁRY KRISTÓF (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Miniszter úr! Amikor a 2015-ös tömeges migrációs válságot a magyar kormány sikeresen kezelte a kerítés megépítésével, néhányan azt gondolhatták, hogy ezt a problémát egyszer s mindenkorra megoldottuk. Az előrelátók azonban érezhették, hogy ez nem egy egyszeri kivételes esemény volt, hanem egy nagy, évekig vagy évtizedekig elhúzódó probléma első felvonása. A XXI. századi népvándorlás balkáni útvonalát a kormány határozott fellépésének köszönhetően lezártuk. A vita azonban a bevándorláspártiak és a nemzeti önrendelkezésben hívők között azóta is folyik. Azt már az elmúlt néhány évben megszokhattuk, hogy Brüsszel rendszeresen meg akarja mondani, hogy a magyar emberek kivel éljenek, mi pedig elmondjuk, hogy ebből nem kérünk. Elmondjuk, hogy mi egy magyar Magyarországot szeretnénk gyermekeinkre hagyni. A brüsszeli támadásokkal szemben a magyar kormány, ma már a V4-ekkel közösen, határozottan ellenáll. Mondhatnánk úgy is, hogy a déli front után a nyugati frontot is tartjuk.

Ez a vita azonban a napokban új szintre emelkedett. Úgy tűnik, hogy Brüsszel és néhány nemzetközi szervezet után az ENSZ is beállt a nyitott határok és bevándorláspolitikai érdekcsoportba. Nem szükséges hozzá politikai éleslátás, megállapíthatjuk, hogy most már az ENSZ-ben is a Soros-féle migrációs tervet készítik elő. Az általunk ismert ENSZ-javaslat szerint minden európai országnak előírnák a migránsok betelepítését, a fizikai határzár lebontását, elnéznék a határsértéseket, sőt bizonyos migrációs útvonalat építenének ki, biztonságosat.

(15.10)

Véleményem szerint a javaslat önmagában is rémisztő mindazoknak, akik emlékeznek a 2015-ös eseményekre. Az ENSZ javaslata azonban túlnő a 2015-ös eseményeken, ugyanis egy roppant veszélyes üzenetet közvetít, illetve akar elfogadottá tenni a világon. Az üzenet így szól: bárhol születtél is, jogodban áll megválasztani azt, hogy hol élj. Ez a tetszetősen hangzó üzenet azonban az általunk ma ismert európai civilizáció végét is jelentheti. Tudjuk jól, több száz millió ember él ma a világon olyan körülmények között, hogy egy jobb élet reményében bármikor megindulna Európa felé. Az ENSZ javaslata alapján így úgy is érezhetné, hogy ehhez joga van. Ha nem tudjuk meggátolni ezt a teljesen őrült ötletet, már holnap tízmilliók kelhetnek útra  alapvető jogukkal élve. Nigéria vagy Jemen helyett valahol Európában vagy Magyarországon szeretnének élni. Ez szembemegy mindennel, amit mi, magyarok a hazánk megvédéséről, keresztény kultúránk megóvásáról és saját szuverenitásunkról gondolunk.

Tisztelt Miniszter Úr! Nagyon fontosnak tartom, hogy erről a kérdésről őszintén és nyíltan beszéljünk. Ezért kérdezem: mit jelent az ENSZ migrációs terve Magyarországra nézve? Előre is köszönöm válaszát. (Taps a kormánypártok soraiból.)
Felszólalások:  Előző  58  Következő    Ülésnap adatai