Készült: 2021.04.17.18:51:31 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

268. ülésnap (2018.02.19.), 18. felszólalás
Felszólaló Dr. Hoffmann Rózsa (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előtti felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 5:14


Felszólalások:  Előző  18  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HOFFMANN RÓZSA (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! 2018 minden bizonnyal olyan év lesz, amelyben intenzitásában erősödik és megmarad az a jelenség, amelyet migrációnak, bevándorlásnak vagy éppenséggel legújabb kori népvándorlásnak nevezünk, és amely a magyar emberek nagy többségének véleménye szerint, így a Kereszténydemokrata Néppárt, a Fidesz szerint is nem jó, hanem rossz dolog, már csak azért sem, mert ellenkezik az ember alapvető természetével. Az ember már csak olyan, hogy miközben tiszteletben tartja embertársait, elfogadja, hogy sokan sokfélék vagyunk, komfortérzete azt kívánja, hogy olyanokkal éljen, olyanokkal lakjon együtt, akik hasonló mentalitásúak, mint ő maga. És ha erre nincsen lehetősége, akkor védekezni fog fallal vagy kerítéssel. A kerítés az elmúlt időszak PC beszédének az átok-, szitokszava lett, a mi meggyőződésünk szerint pedig védelmet jelent az értékeinknek. Arról szeretnék szólni itt, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt szerint és a keresztény emberek szerint mit védünk a kerítéssel ebben a migrációs időszakban. Először is biztonságunkat, az európai és a magyar emberek biztonságát, mégpedig az integrációra képtelen tömegekkel szemben. Igenis védjük a magyar és az európai emberek életét is, és hogy erre milyen nagy szükség van, azt az elmúlt időszak terrorcselekményei sajnos fájdalmasan megmutatták. Védjük tehát az életünket azok ellen, akik szerint „igaz hitre” kellene téríteni bennünket  ezt idézőjelben mondom , és ennek az igaz hitre térítésnek az érdekében akár az életünk kioltása sem bűn.

Védjük az asszonyainkat, lányainkat; az asszonyainkat, akiknek a keresztény hit szerint az oltár előtt a férfi azt fogadja, hogy szeretlek és tisztelni foglak mindaddig, amíg a halál el nem választ. Azok, akik most elárasztják Európát, nem így gondolkodnak. Védjük pedig tehát a családeszményünket is, azt a családot, amely egy férfi és egy nő szerelméből született gyermekekkel együtt alkot közösséget, és nem azt a családot, ahol több asszonnyal él egy férfi, vagy az egyéb modelleket is mondhatnám.

És akkor most már arról beszéltem, amiket a keresztény értékek körébe sorolunk, amellyel a magyar lakosság 78 százaléka azonosul, még akkor is, ha ő maga esetleg nem vallását gyakorló, hívő keresztény ember. Nézzünk néhányat ezekből, amelyeket szintén védenünk kell. Azokat az erkölcsi értékeket, amelyeket nagyrészt a tízparancsolat is magában foglal, hogy ne ölj, embertársadat tisztelt, apádat és anyádat tiszteld, mondj igazat, akkor is védjük, ha sajnálatos módon itt a magyar Országházban is naponta vagy hetente találkozunk olyan jelenséggel, hogy felkent képviselők nem mondanak igazat. Az adott szónak a szentségét védjük, valamint a tulajdonunkat, hogy ne vedd el a másét  bizony ez is védelemre szorul. Ne alázd meg a másikat, hallgasd végig türelmesen, ne vágj a szavába  mindez a kultúránknak, keresztény értékeinknek része, akárcsak a viselkedési szabályaink, étkezési szabályaink. Igen, szeretjük a disznóhúst, meg is esszük, és nem szeretnénk olyan körülményeket, hogy ennek az élvezetnek akár az életünk is áldozatul eshet. Védjük az egyenlő jogokat, a munka becsületét, és a pénz nem mindenek felett való tiszteletét vagy imádatát.

És akkor nézzük azokat a keresztény értékeket, amelyek a hívő emberek számára fontosak. Templomaink védelme, úgy is, mint műemlékek, úgy is, mint szakrális helyek, és főleg itt az utóbbira gondolok; a kereszt falra helyezése azokon a helyeken, ahol ez illik. A festészetünk, amely ábrázolja szentjeinket, a szobrainkat, Bachnak, Händelnek és a többieknek a zenéje, amely teljessé teszi az életünket; a könyvek, az irodalom, elsősorban itt a Bibliát említhetem, amely nélkül az életünk egész más volna. Mindazt védjük tehát, amelyet Európa felhalmozott a kereszténység kétezer éve alatt, és a magyarság megőrzött és ápolt és az utolsó nyolc évben sikerre vitt.

Választás lesz, sorskérdés lesz, sorsfordulat, nemcsak a magyaroknak, hanem Európa számára is, ezért nagyon fontos, hogy ezeket világosan lássuk. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  18  Következő    Ülésnap adatai