Készült: 2021.04.17.19:05:14 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

268. ülésnap (2018.02.19.), 174. felszólalás
Felszólaló Dr. Gyüre Csaba (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:09


Felszólalások:  Előző  174  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. GYÜRE CSABA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Nap mint nap hallunk újabb hírt arról, hogy megint pénz érkezett Kisvárdára. Most stadion épül, majd az ország harmadik legnagyobb kézilabdacsarnoka, csúszdapark, teniszakadémia és termálvizes lórehabilitációs központ is. Na de ki fogja fenntartani a stadiont, a kézilabdacsarnokot, a teniszakadémiát? Ki fogja rehabilitálni a sérült, beteg lovakat a termálvízben? És felvetődik a legfontosabb kérdés: ki fogja rehabilitálni a sérült, beteg magyar embereket? Ki fogja itthon tartani a fiatalokat, hogy ne költözzenek a fővárosba vagy az ország nyugati felébe, rosszabb esetben pedig külföldre?Nem is olyan rég felröppent a hír, hogy 273 millió forintból Kisvárdán mozipark épül egzotikus szegénynegyeddel, amely a Twist Olivér korabeli angliai szegénynegyedet mutatná be. Kell-e nekünk a szegénynegyed? Kell-e erre százmilliókat költeni? Hát, szerintem nem. Nézzen szét a térségünkben, tisztelt államtitkár úr! Találunk szegényeket, és van elég szegénynegyed is. Élmény is jár hozzá és izgalom. Annak izgalma, hogy vajon kijönnek-e a havi fizetésből, közmunkabérből, esetleg a nyugdíjból, lesz-e elég pénz a sárga csekkekre, a rezsire, az étkezésre, a ruházkodásra. Mert a mi megyénkben, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legalacsonyabbak az átlagkeresetek, legalacsonyabbak a nyugdíjak, viszont itt lakik a legtöbb munkanélküli.

Tudja, államtitkár úr, sokkal fontosabb lenne a fűtött gyepszőnyegnél a fűtött lakás, a termálvizes lórehabilitációs központnál a sérült és beteg emberek rehabilitációja, az egzotikus szegénynegyed építésénél pedig az új lakások építése. A KSH szerint megyénkben tízezer lakosra csak két új lakás építése esik évente, míg az országos átlag ennek több mint a négyszerese.

Tisztelt Államtitkár Úr! A választókerületünk nem csak Kisvárdából áll. A fejlesztéseket és a támogatásokat nemcsak ide kellene csoportosítani, hanem arányosan vidékre is. Ott élő emberek is a saját szülőföldjükön szeretnének boldogulni. Kérdezem, hogy az elmúlt nyolc évben miért feledkeztek meg Felső-Szabolcs térség többi településéről. Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  174  Következő    Ülésnap adatai