Készült: 2020.02.19.18:29:16 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

101. ülésnap (2007.10.26.), 34. felszólalás
Felszólaló Pokorni Zoltán (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:42


Felszólalások:  Előző  34  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm, csak pár reakció. Nem vitatom a jogászképzés túlképzés jellegét. Lehet még pár ilyen példát fölhozni: mindig a kommunikáció szakosokon szokták hegyezni a nyelvüket maguk az újságírók; örülnének, ha kevesebben lennének. Természetesen a képzés belső szerkezete, megoszlása állandó viták tárgya, és biztos, hogy nem jó úgy tökéletesen, ahogyan van. De az abszolút mennyiség kapcsán, hogy Magyarországon túl sok lenne a diplomás, túl sok az egyetemista, továbbra is tartom az állításomat, és a nemzetközi tapasztalatok is ezt támasztják alá.

(10.10)

Arató képviselő úrnak vagy államtitkár úrnak mondom, én nem hiszem azt, hogy önök rossz emberek vagy ön egy gonosz ember, aki szándékosan sanyargatja meg tekergeti az iskolák nagylábujját. És azt se hiszem magamról, hogy én egy jó ember vagyok, tudniillik nem ez a kérdés, hogy mit gondolunk magunkról, én magamról vagy ön magáról. A kérdés az, hogy mi történik az oktatásban.

S nem az a célom, hogy fényezzem a polgári kormány teljesítményét, hanem a jövőről beszéljünk, ami előttünk van. Természetesen szívesen megvitatom bárkivel az én miniszterségem idejét, de engem nem ez érdekel - ha megengedi, nincs ilyen hiúság bennem -, engem tényleg az érdekel, hogy mi lesz ezekkel az iskolákkal, kollégiumokkal és az azokba járó gyerekekkel.

Köszönöm a figyelmet.
Felszólalások:  Előző  34  Következő    Ülésnap adatai