Készült: 2021.04.11.02:44:24 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

164. ülésnap (2020.11.09.), 67. felszólalás
Felszólaló Hohn Krisztina (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:48


Felszólalások:  Előző  67  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HOHN KRISZTINA (LMP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A mai azonnali kérdésem címe okafogyottá vált szerencsére, hiszen a miniszterelnök úr által bejelentett megszorítások vagy korlátozások, illetve intézkedések egyike volt az, hogy tesztelni fogják a pedagógusokat, aminek nagyon örültem, viszont ezzel kapcsolatban megfogalmazódtak további kérdések. Nem tudom, hogy milyen kidolgozottság alatt van már ez a bejelentés, remélem, hogy fog tudni válaszolni a kérdésekre.Az az első kérdés, hogy ki fogja biztosítani a heti tesztelés költségeit a pedagógusokkal és a bölcsődei dolgozókkal kapcsolatban. Biztosítanake a digitális átállásra támogatást a rászoruló családoknak, iskoláknak, úgymint eszköz vagy egyéb más formában? Adnake támogatást az SNI-s középiskolásokkal otthon maradó szülőknek? Ilyenkor mindig a félelmünk az, bár egyetértünk azzal, hogy szükségesek voltak ezek az intézkedések, de nagyon sok szülőnek így valószínű, hogy az iskolák digitális oktatásra való átállása miatt otthon kell maradni még középiskolással is, tekintettel ezekre a sajátos nevelési igényű gyerekekre.

A másik pedig, hogy a szociális dolgozók tesztelésén is elgondolkodotte a kormány, hiszen különösen az intézményekben dolgozók, különösen azok, akik ágy mellett dolgoznak, idősotthonokban dolgoznak, ugyanúgy ki vannak téve a fertőzés veszélyének, mint ahogy az egészségügyben dolgozók, de őróluk nem hallottunk.

Örülök, hogy államtitkár úr jól van; remélem, minden képviselőtársam, aki most jelenleg koronavírusos beteg vagy egyéb más betegségben szenved, jól lesz, és semmi baj nem lesz. Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  67  Következő    Ülésnap adatai