Készült: 2020.08.07.23:42:24 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

30. ülésnap, 167. felszólalás
Felszólaló Dr. Magyar Bálint (SZDSZ)
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Beosztás oktatási miniszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:11

Felszólalások:  <<  167  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. MAGYAR BÁLINT oktatási miniszter: Nem 25-26 százalékos a normatívák emelése, hanem - számolni kell! - ennél a normatívák emelése jóval nagyobb, az alapnormatívák emelése is.

Ugyanakkor pedig, ami az esélyegyenlőtlenség növeléséről szóló riogatást illeti, pont mi kezdünk olyan típusú fejlesztésekbe, amelyek lehetővé teszik, hogy az olyan településekre is eljussanak azok az információk és eszközök, amelyekkel korábban a kisiskolák nem rendelkeztek.

Ha önök nem lassították volna le, nem fagyasztották volna be többé-kevésbé, mondjuk, a Sulinet-programot, akkor ma Magyarországon az összes iskolában lenne internet-hozzáférés, akkor ma Magyarországon az összes iskolában hozzá lehetne férni mindahhoz az információhoz és adathoz, amihez az elit budapesti gimnáziumokban vagy iskolákban is, vagy akár nagy nemzeti könyvtárakban hozzá lehet férni.

A kormány fejlesztési programjában szerepel az, hogy 2003-ban a Sulinet Expressz révén, 2004-2005-re Magyarország összes iskoláját rákötjük az internethálózatra, és lehetővé tesszük azt, hogy ezek az információk eljussanak oda. Ez csak egy szelete, amit említenék, egyetlenegy szelete az esélyteremtésnek, amit végre fogunk hajtani, szemben azzal, amit önök csináltak négy éven keresztül. (Taps a kormánypártok soraiból. - Révész Máriusz: Be fogják zárni az iskolákat!)

 

Felszólalások:  <<  167  >>    Ülésnap adatai