Készült: 2020.07.12.13:21:27 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

283. ülésnap (2006.01.30.), 166. felszólalás
Felszólaló Farkas Flórián (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:20


Felszólalások:  Előző  166  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FARKAS FLÓRIÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! A 2002-ben hivatalba lépett kormány azt ígérte, hogy 2004 végére megoldódik a Felső-Tisza árvízvédelme. Ön, miniszter úr, arról is beszélt, hogy idén 20 milliárd forintot költenek a Vásárhelyi-terv megvalósítására.

Sajnos semmi nem történik, és a Tivadar fölötti folyószakaszon aggasztó a helyzet, a helyi törekvések kormányzati támogatás nélkül csak vágyálmok maradnak. Miniszter úr, ön tudja, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye leghátrányosabb helyzetű térsége van veszélyben? Tudja ön, hogy védelem híján Magyarország legszegényebb polgárainak lakóhelyét veszélyezteti a tavaszi áradás? Ezek az emberek, ha elpusztul az otthonuk, nem tudnak újra talpra állni.

A hivatalban lévő Gyurcsány-kormánynak van Vásárhelyi-terve a Tisza mentén lévő települések árvízvédelme érdekében, van telepfelszámolási programja - pénz egyikre sem igazán van. Időközönként megjelenik bennem az a vízió, hogy talán az árvízvédelem hiánya lenne a telepfelszámolás legolcsóbb módja? Ennyit érne tehát Magyarország legszegényebb régiója, az ott élő emberek sorsa?

Várom válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

(18.20)
Felszólalások:  Előző  166  Következő    Ülésnap adatai