Készült: 2020.01.18.16:40:09 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

268. ülésnap (2005.11.21.), 269. felszólalás
Felszólaló Halász János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  269  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HALÁSZ JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A 17. ajánlási pont olyan kiegészítésről szól, amely azt mondja, hogy az alapból származó bevételek és azok év végi maradványa nem vonható el, és évek között átcsoportosítható.

Azt gondolom, ez egy nagyon fontos javaslat itt a javaslatsorban. A kormány előterjesztője jelenleg nem ért egyet ezzel, ahogyan itt az anyagban is látjuk. Jelen van a kormány képviselője, kedves államtitkár úrnak is szeretném jelezni, hogy szerintem jó lenne, ha támogatnák ezt a javaslatot. Már csak azért is, mert akkor az egyébként nem az államtitkár úr által, de más kormánypártiak által ennek kapcsán hangoztatott érveléssor összhangba kerülne a mostani javaslattal; merthogy azt szokta mondani a kormány, azért fontos átalakítani ezt az ügyet, hogy ne lehessen maradványt képezni. Maga Bozóki András miniszter is írt nekem olyan választ, hogy milyen jó, hogyha alap lesz - meg mondta is -, mert akkor majd nem a minisztérium fejezetébe tartozik, és nem kell neki elvonnia ebből pénzeket.

Tekintettel arra, hogy a javaslatban ez azért konkrétan jó, hogyha benne van, ezért javasolom, hogy a kormány akkor eszerint támogassa is ezt a javaslatot. Egyébként még azt is hozzátenném, hogy ezt a javaslatot nem ellenzéki képviselők, hanem kormánypárti képviselőtársaim, a kulturális bizottság szocialista tagjai nyújtották be, ahogyan a bizottságban is, itt is üdvözöljük, és támogatni fogjuk. Reméljük, hogy a kormány is azt fogja mondani erre a javaslatra is, hogy helyes, támogatja.

Az alapprogramból alappá való átalakításnak akkor van értelme, ha ezek a típusú garanciák - az előbb is említett szakmai együttműködés, hogy az ilyen típusú pénzt elvonni nem lehet az alaptól, átcsoportosítani nem lehet, egyik évről a másikra át lehet vinni a forrásokat - is benne lesznek az új törvényben.

Ez szerintem az egész NKA további működésének is egyik fontos alapja lehet, remélem, hogy a törvényt majd így tudjuk megszavazni.

Köszönöm szépen a figyelmüket.
Felszólalások:  Előző  269  Következő    Ülésnap adatai