Készült: 2020.09.22.10:47:14 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

112. ülésnap, 236. felszólalás
Felszólaló Dr. Áder János (Fidesz)
Felszólalás oka Sürgős kihirdetés kérése
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 3:20

Felszólalások:  <<  236  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Mivel az egységes javaslathoz senki sem nyújtott be módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a Magyar Televízió, a Magyar Rádió és a Hungária Televízió Közalapítványok kiegészítő támogatásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 213 igen szavazattal, 102 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a határozati javaslatot elfogadta.

Soron következik a munka törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Sasvári Szilárd és Láyer József képviselők önálló indítványát T/666. számon kapták kézhez. Arra figyelemmel, hogy az Országgyűlés nem fogadott el módosító javaslatot, most a törvényjavaslat eredeti szövegéről kell határoznunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a munka törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény módosításáról szól törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 281 igen szavazattal, 29 nem ellenében, 7 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta. (Taps a Fidesz soraiban.)

Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztők indítványozták, hogy az Országgyűlés elnöke egyes, ma elfogadott törvények sürgős kihirdetését kezdeményezze. A képviselők kézhez kapták azt a főtitkári tájékoztatót, amely tartalmazza ezek pontos felsorolását. Értelemszerűen az önálló orvosi tevékenységről szóló törvényjavaslat már nem tartozik ezek körébe, hiszen az Országgyűlés azt nem fogadta el.

A Házszabály 108. § (2) bekezdése alapján a sürgős kihirdetés kezdeményezésére az Országgyűlés elnökét az Országgyűlés kéri fel. A felkérésről az Országgyűlés vita nélkül határoz. Megkérdezem, látja-e akadályát valaki annak, hogy a kezdeményezésekről egyszerre határozzunk. (Senki nem jelentkezik.) Nincs senki sem, aki ezt jelezné.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy az Országgyűlés elnöke a tájékoztatóban felsorolt törvények sürgős kihirdetését kezdeményezze. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 203 igen szavazattal, 97 nem ellenében, 16 tartózkodás mellett úgy határozott, hogy az Országgyűlés elnöke kérje a törvények sürgős kihirdetését a köztársasági elnöktől.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az esetleges korrupciós ügyek feltárására az olajügyek és a szervezett bűnözés között kivizsgálására létrehozott vizsgálóbizottság tisztségviselőinek és tagjainak megválasztása. Az Országgyűlés elnökének javaslatát H/2049. számon kapták kézhez.

Felkérem Kocsi László jegyző urat, hogy a tisztségviselőkre és a tagokra tett elnöki javaslatot ismertesse.

Felszólalások:  <<  236  >>    Ülésnap adatai