Készült: 2020.09.26.21:20:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

55. ülésnap, 203. felszólalás
Felszólaló Harrach Péter (KDNP)
Felszólalás oka Nem bocsátja részletes vitára
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 7:20

Felszólalások:  <<  203  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tegyünk egy kísérletet a munka folytatására. (Csenget.) Kérem, foglaljanak helyet!

Tisztelt Országgyűlés! Most határozathozatallal folytatjuk munkánkat. Először előterjesztések sürgős tárgyalásba vételéről határozunk. (Zaj. - Csenget.)

A kormány kezdeményezte az egyes iparjogvédelmi törvények módosításáról szóló T/2424. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Kérdezem, a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni. (Nincs jelzés.) Nem.

Most határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/2424. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 147 igen szavazattal, 84 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

(Folyamatos zaj. - Csenget.) Szeretnénk folytatni a szavazást. A kormány kezdeményezte az egyes környezetvédelmi törvények módosításáról szóló T/2425. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Kérdezem, a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni a sürgős tárgyalásba vételt. (Nincs jelzés.)

Most határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/2425. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 265 igen szavazattal, 10 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett sürgős tárgyalásba vette.

Most részletes vitára bocsátások következnek. A benyújtott módosító javaslatra figyelemmel indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a világ kulturális és természeti örökségének védelméről szóló 1972. évi UNESCO világörökség egyezmény 2002-2006 közötti magyarországi végrehajtásáról szóló jelentés elfogadásáról szóló H/2184. számú országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 189 igen szavazattal, 95 nem ellenében és 2 tartózkodás mellett részletes vitára bocsátotta.

A benyújtott módosító javaslatokra figyelemmel indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára az egyes munkaügyi tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló T/2160. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 188 igen szavazattal, 104 nem ellenében, tartózkodás nélkül az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

A benyújtott módosító javaslatokra figyelemmel indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára az egyes agrártárgyú törvények módosításáról szóló T/1971. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 189 igen szavazattal, 190 nem ellenében és tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló T/2082. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 192 igen szavazattal, 107 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára az egységes élelmiszer-ellenőrzésről szóló törvény előkészítéséről szóló H/1722. számú országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 119 igen szavazattal, 185 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett az előterjesztést nem bocsátotta részletes vitára.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény és más büntetőjogi tárgyú törvények módosításáról szóló T/1917. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 195 igen szavazattal, 114 nem ellenében és tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta.

Most tárgysorozatba-vételi... (Dr. Turi-Kovács Béla: Nem működött a gépem!)

(17.20)

Igen, egy gép nem működött, kérem, egy nem szavazattal többet számoljunk.

Most tárgysorozatba-vételi kérelemről határozunk. A Fidesz képviselőcsoportja a Házszabály rendelkezése alapján kérte, hogy az Országgyűlés döntsön a honvédelmi és rendészeti bizottság által elutasított, a rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény módosításáról szóló T/2173. számú törvényjavaslat tárgysorozatba-vételéről.

Kérdezem Balog Zoltán képviselőt, kívánja-e indokolni a tárgysorozatba-vételt. (Balog Zoltán bólint.)

Öné a szó.

Felszólalások:  <<  203  >>    Ülésnap adatai