Készült: 2020.08.09.13:42:00 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

18. ülésnap, 195. felszólalás
Felszólaló Jakab István (Fidesz)
Felszólalás oka Sürgős kihirdetés kérése
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:24

Felszólalások:  <<  195  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm. A törvényjavaslat elfogadásához az alkotmány 24. § (3) bekezdése alapján az országgyűlési képviselők kétharmadának, azaz 258 képviselőnek az igen szavazata szükséges.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/43. számú törvényjavaslatot.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 260 igen szavazattal, 109 nem ellenében, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztők indítványozták, hogy az Országgyűlés elnöke az imént elfogadott törvény sürgős kihirdetését kérje a köztársasági elnöktől. Kérdezem önöket, hozzájárulnak-e ehhez. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a sürgős kihirdetési kérelmet 261 igen szavazattal, 110 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

(18.10)

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény és a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló 1994. évi LXIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Kósa Lajos, Rácz Róbert és Vitányi István, Fidesz, képviselők önálló indítványát T/42. számon, az egységes javaslatot pedig T/42/18. számon kapták kézhez a képviselők.

Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslat nem érkezett, a határozathozatal következik. Megkérdezem, a kormány álláspontját ki kívánja ismertetni. Navracsics Tibor miniszter úr.

Felszólalások:  <<  195  >>    Ülésnap adatai