Készült: 2021.01.16.18:57:07 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

187. ülésnap (2012.05.09.), 135. felszólalás
Felszólaló Dr. Pesti Imre (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 2:19


Felszólalások:  Előző  135  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. PESTI IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Három képviselő mondta el a véleményét, valamint a Költségvetési Tanács véleményét hallottuk. Azt mindenféleképpen örömmel kell megállapítanom, hogy a szakmai vélemények egybehangzóan pozitívak és támogatóak voltak. Nyikos képviselő úr szó szerint mondta, hogy szakmailag és technikailag korrektnek tartotta az előterjesztést. Köszönöm szépen mindannyiuk részéről, hogy szakmailag korrektnek és tisztességesnek tartották az előterjesztést.

Volt néhány kritikai észrevétel. Ezek közül az egyik az, hogy miért önálló képviselői indítványként került ez benyújtásra, miért nem a kormány nyújtotta be. Ennek oka, hogy júniusban már a kormányhivataloknak kell biztosítani a 350 dolgozónak a fizetését, és ez az út gyorsabbnak tűnt, így biztosítva van, hogy júniusban valóban fizetést kapnak az ügyintézők.

Az is vita egyébként - ugyan a főösszegét érinti, de a központi költségvetés egyenlegének változatlansága miatt -, szükséges-e, hogy a Költségvetési Tanács véleményt mondjon, ez szakmai körökben is esetleg vita kérdése lehet.

Jó néhányan beszéltek a '13-as költségvetésről, beszéltek az ÁSZ-ról, beszéltek az ÁSZ és a Költségvetési Tanács kompetenciájának fedéséről, illetve az IMF-tárgyalások is szóba kerültek. Ezek a mai előterjesztésnek a politikai projektrészét képviselték az ellenzék részéről, én ezekre nem kívánok válaszolni. Azokat azonban, amelyek a kritikákban megszívlelendők, megszívleljük, és köszönöm szépen azokat is, de még egyszer mondom, a politikai akcióra nem kívánok válaszolni.

Köszönöm, hogy szakmailag mindenki elismerte az előterjesztést.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  135  Következő    Ülésnap adatai