Készült: 2021.01.22.08:16:13 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

187. ülésnap (2012.05.09.), 121. felszólalás
Felszólaló Dr. Pesti Imre (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Expozé
Videó/Felszólalás ideje 2:44


Felszólalások:  Előző  121  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. PESTI IMRE (Fidesz), a napirendi pont előadója: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársak! A 2012. évi XXXI. törvény, amely módosította a 2012. évi II. törvényt, a szabálysértési eljárásról, a szabálysértés nyilvántartásának rendszeréről szól. Rendelkezett arról, hogy 2012. április 15-től 350 fő, akik az önkormányzatoknál szabálysértéssel foglalkoztak, a helyi önkormányzatoktól átkerülnek a megyei, illetve a fővárosi kormányhivatalokhoz.

Az államháztartási törvény 12. §-ának (2) bekezdése értelmében olyan feladat róható ki, amely mögött a pénzügyi fedezet biztosított. Ez az előterjesztés éppen a 350 fő munkájának a pénzügyi fedezetét kívánja biztosítani, oly módon, hogy a központi költségvetés egyenlege ne változzon. Egész pontosan a bevételeknél, tehát a bírságból származó bevételeknél, amelyek most már nem az önkormányzatoknál, hanem egy részük a központi költségvetésben fog jelentkezni, kívánja 997,5 millió forinttal megemelni a bírságbevételi jogcímcsoportot, amely fedezetül fog szolgálni a megyei, illetve a fővárosi kormányhivatalhoz átkerült 350 fő szabálysértési dolgozónak.

Ez az összeg kellőképpen átgondolt, hiszen ma már tudjuk, hogy mely ügyintézők milyen bérköltséggel kerülnek át a kormányhivatalokhoz; tudjuk, ismerjük a hozzájuk tartozó járulékot; a dologi kiadások tekintetében pedig sokkal visszafogottabb a tervezés, mint ahogyan az korábban az önkormányzatoknál volt.

Éppen ezért ez a 997,5 millió forint megalapozza a 350 fő szabálysértésben dolgozó ügyintézőnek erre az évre a pénzügyi fedezetét.

Tisztelettel kérem ennek támogatását. Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  121  Következő    Ülésnap adatai