Készült: 2021.01.20.22:46:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

183. ülésnap (2012.04.24.), 188. felszólalás
Felszólaló Dr. Pesti Imre (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:16


Felszólalások:  Előző  188  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. PESTI IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársak! Csatlakoznék Ágh képviselőtársamhoz, és szeretném megdicsérni Göndör István képviselőtársamat, aki, valóban látszik, hogy több évet töltött, több ciklust töltött a parlamentben, hiszen politikai populizmusból csillagos ötösre vizsgázott. Valószínűleg nem volt hiábavaló az itt eltöltött sok év.

Egyetlenegy felszólalásban azt mondani, hogy a Fidesz a klientúráját építi akkor, amikor centralizációról, koncentrációról beszélünk, majd egy olcsóbb rendszerről, és akkor ezt követően majd elhelyezzük ebben a rendszerben a saját klientúránkat, ez nehezen összeegyeztethető. Annál is inkább, mert 2010-ben a választásokon több mint 3 millió ember szavazott a Fideszre, ezt nagyon nehéz lesz elhelyezni a kormányhivatali, illetve a járási rendszerben. (Derültség az MSZP soraiban.) Egy kisebb párt gondolhat arra majd, hogy a saját klientúráját elhelyezi, meg is értem, hogy ilyen léptékben közelíti meg ezt a kérdést. (Dr. Lamperth Mónika: Ilyen hülyeséget!)

A másik: valóban szakmai vita zajlott le arról, hogy hány körzet legyen Budapesten, hány járási központ legyen Budapesten. Nyilvánvaló, ebben egy konszenzus született, van példa arra, 200-250 ezres járás Budapesten kívül is, de jellemző, hogy született egyfajta kompromisszum a képviselők között, volt egyeztetés, amely egyeztetés eredményeként megegyeztünk a 7 vagy a 23 kerületben elhelyezkedő hivatalban.

Talán még annyit, hogy a bátorság kérdése. Előfordul, és ez talán egy kritika saját magunk számára is (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), tehát attól, hogy valami még nem volt, az nem azt jelenti, hogyha meglépjük, akkor az nem lesz eredményes. Éppen ezért lehet, hogy egy picit több bátorság nem is ártott volna.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  188  Következő    Ülésnap adatai