Készült: 2021.02.28.10:18:38 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

267. ülésnap (2005.11.16.), 90. felszólalás
Felszólaló Steinerné Vasvári Éva (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:32


Felszólalások:  Előző  90  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

STEINERNÉ VASVÁRI ÉVA (Fidesz): Köszönöm szépen. Utolsó lesz, hogy még az előre jelzett felszólalók is egy óráig be tudják fejezni a mondandójukat. Szeretnék néhány gondolatot azért elmondani azzal kapcsolatban, amit Vidorné képviselőtársam itt egyedüli harcosként elmondott a nyugdíjasokkal kapcsolatban.

Jó lenne, tisztelt képviselő asszony, hogyha a jövőben az Idősügyi Tanáccsal megkötendő szerződéseikre utalva nem úgy tennének, mintha a történelem önökkel kezdődött volna. Szeretném elmondani, hogy az előző ciklusban, ha jól emlékszem, a 2001-es költségvetésben, néhány képviselőtársnőmmel közösen adtuk be azt a módosítót, és fogadta el a parlament, ami szerint a nyugdíjasok nyugdíjszámításánál a svájci indexálással kiszámított nyugdíjnál 3 százalékkal magasabb nyugdíjat biztosítunk, azt visszamenőleg, amennyiben a tervezett infláció eltér a valóságostól, megtérítjük, és a harmadik elfogadott javaslat az volt, hogy mindezt kamatos kamattal. Na már most, én úgy emlékszem, hogy az elmúlt közel négy évben ez a kamatos kamat mintha már elveszett volna, és ezt ma már a nyugdíjasok nem kapják meg.

Valószínű, amit önök fognak majd a közeljövőben vagy távoli jövőben tenni, az is fontos, de nem kell úgy tenni, mintha ezelőtt nem történt volna semmi, és most kezdődne a történelem. (Taps az ellenzéki padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  90  Következő    Ülésnap adatai