Készült: 2020.06.04.10:42:34 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

218. ülésnap, 65. felszólalás
Felszólaló Dr. Világosi Gábor (SZDSZ)
Felszólalás oka részletes vita lezárva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:55

Felszólalások:  <<  65  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm. Több felszólaló jelentkezését nem látom, így a részletes vitát lezárom.

Tisztelt Országgyűlés! Most megkérdezem Kovács Tibor képviselő urat, hogy az elhangzottakon kívül kíván-e még válaszolni. (Jelzésre:) Jelzi, hogy nem.

A módosító javaslatokról várhatóan a következő ülésünkön határozunk.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a jövedéki törvény kormánypártok által történt, a költségvetésnek több tízmilliárd forint bevételkiesést okozó módosítása és ezzel a Zwack Unicum Rt. milliárdos adóhátralék alóli mentesítése, Zwack Péter volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő mandátumáról történt lemondása, továbbá a Vám- és Pénzügyőrség Vegyvizsgáló Intézetének a Zwack Unicum Rt.-t érintő vizsgálata és annak másfél éve elmaradó következménye és Arnold Mihály, a vám- és pénzügyőrség volt országos parancsnoka lemondása közti összefüggéseket, és mindezekkel kapcsolatban Medgyessy Péter volt miniszterelnök és Draskovics Tibor pénzügyminiszter felelősségét vizsgáló bizottság létrehozásáról szóló országgyűlési határozati javaslat részletes vitája. Font Sándor független és Kerényi János fideszes képviselők önálló indítványát H/15389. számon, az ügyrendi bizottság ajánlását pedig H/15389/3. számon kapták kézhez képviselőtársaim.

Megnyitom a részletes vitát az ajánlás 1. pontjára. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni ötperces időkeretben. (Senki sem jelentkezik.) Felszólalni kívánót nem látok, így a részletes vitát lezárom.

Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem Kerényi János képviselő urat, hogy most vagy a határozathozatal előtt kíván-e válaszolni (Dr. Kerényi János: Most.), illetve felszólalni, mert válaszolni most a mai napra tekintettel éppen nem tudna. Akkor megadom a szót Kerényi János képviselő úrnak.

Felszólalások:  <<  65  >>    Ülésnap adatai