Készült: 2020.06.06.04:41:09 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

217. ülésnap, 183. felszólalás
Felszólaló Dr. Dávid Ibolya (MDF)
Felszólalás oka Az OGY nem veszi tárgysorozatba
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 3:39

Felszólalások:  <<  183  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: A határozathozatal következik. Kérdezem az Országgyűlést, tárgysorozatba veszi-e a Répássy Róbert és képviselőtársai által benyújtott határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 126 igen szavazattal, 189 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem vette tárgysorozatba az előterjesztést.

Most az előterjesztések részletes vitára bocsátásáról döntünk.

Kérdezem az Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e a felsőoktatásról szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 189 igen szavazattal, 125 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Kérdezem az Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e “Az Orbán család állami forrásból történő gazdagodása, különös tekintettel a szőlőbirtokokraö címmel vizsgálóbizottság létrehozásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 315 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett részletes vitára bocsátotta az előterjesztést.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e a jövedéki törvény kormánypártok által történt, a költségvetésnek több tízmilliárd forint bevételkiesést okozó módosítása és ezzel a Zwack Unicum Rt. milliárdos adóhátralék alóli mentesítése, Zwack Péter volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő mandátumáról történt lemondása, továbbá a Vám- és Pénzügyőrség Vegyvizsgáló Intézetének a Zwack Unicum Rt.-t érintő vizsgálata és annak másfél éve elmaradó következménye és Arnold Mihály, a vám- és pénzügyőrség volt országos parancsnoka lemondása közti összefüggéseket és mindezekkel kapcsolatban Medgyessy Péter volt miniszterelnök és Draskovics Tibor pénzügyminiszter felelősségét vizsgáló bizottság létrehozásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

315 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett az Országgyűlés az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Soron következik az Európai Közösségek és a Magyar Köztársaság között az Európai Közösségeknek nyújtott kiváltságokra és mentességekre vonatkozó jegyzőkönyv Magyar Köztársaság által adózási ügyekben történő alkalmazásáról szóló megállapodás megerősítéséről és kihirdetéséről szóló törvényjavaslat általános vitája és a határozathozatal. Az előterjesztést T/15721. számon, az ajánlását T/15721/1. számon kapták kézhez képviselőtársaim.

Megadom a szót Somogyi Ferenc miniszter úr helyett Bársony András államtitkár úrnak, a napirendi pont előadójának.

(17.20)

Felszólalások:  <<  183  >>    Ülésnap adatai