Készült: 2020.06.04.10:55:11 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

215. ülésnap, 205. felszólalás
Felszólaló Dr. Deutsch Tamás (Fidesz)
Felszólalás oka általános vita lezárva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:50

Felszólalások:  <<  205  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Mivel további képviselők felszólalási szándékukat nem jelezték, ezért megkérdezem az előterjesztőket, hogy kívánnak-e válaszolni a vitában elhangzottakra. (Nincs jelentkező.) Jelzik, hogy nem.

Tisztelt Országgyűlés! Az együttes általános vitát lezárom. Mivel az előterjesztésekhez módosító javaslatok érkeztek, így részletes vitára is sor kerül. A részletes vitára bocsátásról a jövő heti ülésünkön döntünk.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a jövedéki törvény kormánypártok által történt, a költségvetésnek több tízmilliárd forint bevételkiesést okozó módosítása, és ezzel a Zwack Unicum Rt. milliárdos adóhátralék alóli mentesítése, Zwack Péter volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő mandátumáról történt lemondása, továbbá a Vám- és Pénzügyőrség Vegyvizsgáló Intézetének a Zwack Unicum Rt.-t érintő vizsgálata és annak másfél éve elmaradó következménye, és Arnold Mihály, a vám- és pénzügyőrség volt országos parancsnoka lemondása közti összefüggéseket, és mindezekkel kapcsolatban Medgyessy Péter volt miniszterelnök és Draskovics Tibor pénzügyminiszter felelősségét vizsgáló bizottság létrehozásáról szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitája a lezárásig.

(18.40)

Font Sándor független és Kerényi János fideszes képviselők önálló indítványát H/15389. számon, az ügyrendi bizottság ajánlását pedig H/15389/1. számon kapták kézhez a képviselők.

Megadom a szót Kerényi János képviselő úrnak, a napirendi pont előadójának, 15 perces időkeretben.

Felszólalások:  <<  205  >>    Ülésnap adatai