Készült: 2020.09.29.09:50:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

192. ülésnap (2009.03.02.), 183. felszólalás
Felszólaló Dr. Dávid Ibolya (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:30


Felszólalások:  Előző  183  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tárgysorozatba-vételről kellene döntenünk. Összesen két percünk van, tehát szakmai vitába nem szeretnék belebocsátkozni.

A Magyar Demokrata Fórum támogatja a tárgysorozatba-vételt, teljesen természetes feltételekkel. A csomag, amely előttünk fekszik, valójában visszaállítja a '98-as polgári kormányzás idején hatályban volt, és 2003-ban, pont Bárándy miniszter úr által megszüntetésre javasolt rendelkezéseket, az elkövetők feltételes szabad lábra helyezésével, feltételes szabadságával, próbára bocsátással - és a sort folytathatnám - kapcsolatban.

Visszahoz ez a törvényjavaslat számos olyan büntetőpolitikai intézményt - a többszörös és különös visszaeső kedvezményeinek megvonását, illetve korlátozását, a középmérték szabályait -, amiért itt megküzdöttünk egyszer, és az Országgyűlés már elfogadta. Kár volt 2003-ban visszalépni ezekről a rendelkezésekről, és az Országgyűlés ezeket megváltoztatta. Azonban a törvényjavaslat velejét és PR-értékét hordozó kötelező életfogytiglan alkotmányossága erőteljesen megkérdőjelezhető, és az ezzel kapcsolatos alkotmányossági és szakmai kifogásunkat szeretnénk elmondani az általános és a részletes vitában, ezért mi javasoljuk a törvényjavaslat tárgysorozatba-vételét.

Köszönöm. (Szórványos taps az MDF soraiban.)
Felszólalások:  Előző  183  Következő    Ülésnap adatai