Készült: 2020.09.25.20:01:58 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

188. ülésnap (2009.02.16.), 117. felszólalás
Felszólaló Dr. Dávid Ibolya (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:16


Felszólalások:  Előző  117  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm szépen. Államtitkár úr válasza nem megnyugtató válasz, minden bizonnyal egy interpellációt is be fogunk jövő hétre nyújtani, mert itt még mindig csak tervekről hallottunk, holott itt olyan katasztrofális sorozat indult meg, ahol egyének és vállalkozások kálváriájáról beszélhetünk. Ugyanakkor, államtitkár úr, az államnak is elsődleges érdeke, hogy ebben megoldást találjon, ne csak kísérletet tegyen rá. Hiszen az állam fejére hullik itt vissza, állami megrendelésre állami beruházásról van szó, és sok ember járt pórul az elmúlt években.

Az, hogy a közvélemény előtt ez nagyon negatív megítélés alá esik, az teljesen egyértelmű, és hogy sérül az üzleti biztonság és a jogbiztonság követelménye, azt az elmúlt hónapok bebizonyították. Túl azon, hogy az állam milyen jelentős bevételektől esett el az elmúlt időszakban az összes becsődölt cég esetében, a kifizetetlen köztartozások és a munkanélküliek számát szaporítják azok a jó vállalkozók, akik egyébként munkahellyel rendelkeznének.

Államtitkár úr, ebben most konkrétabb lépésekre lenne szükség, ezért ha fel tudja gyorsítani a tárgyalásokat, tegye meg, mert mi nem tudunk más eszközzel élni, mint hogy interpellációt nyújtunk be a jövő héten.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  117  Következő    Ülésnap adatai