Készült: 2020.01.29.21:37:31 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

91. ülésnap (2011.05.16.), 235. felszólalás
Felszólaló Halász János (Fidesz)
Beosztás nemzeti erőforrás minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:45


Felszólalások:  Előző  235  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HALÁSZ JÁNOS nemzeti erőforrás minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Az előterjesztő felszólalását hallva sok teendőm nincs, csak jelezni azt, hogy a kormány az előterjesztéssel egyetért. Ennél azért néhány mondattal többet is szeretnék mondani. Ugyanazon elvek alapján, amit képviselő úr is mondott, elnök úr is mondott, egyetértünk ezzel a kezdeményezéssel, sőt készen állunk az egész ügy gondozására, a munka végzésére.

Az a cselekvési terv, amelyről elnök úr is említést tett, már meg is jelöli egyébként a központi államigazgatási szervet, amely az új létrejövő intézmény gondozásával a kormányzati oldalról kell hogy foglalkozzon. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium kulturális államtitkársága lehet a megvalósításért felelős központi államigazgatási szerv, ahogy a cselekvési tervben szerepelt. Tekintettel arra, hogy intézményi oldalról is nagyon sok szállal kötődik a Nemzeti Erőforrás Minisztérium ehhez az ügyhöz, ezért komolyan is foglalkozunk az államtitkárságon belül ezzel a kérdéskörrel.

A Magyar Nemzeti Filmarchívum alapító okiratának módosításával jöhet létre ez az új közgyűjtemény. Ez szervezeti értelemben egy világos, egyenes lépés lehet. Az intézmény létrehozására, átalakítására egyébként a szükséges forrás költségvetési soron rendelkezésre áll, és az uniós elnökségünk alatt is fontos célnak tartjuk az intézmény létrejöttét, ezért is örülünk az előterjesztésnek. A törvénymódosítás tárgyalását és az elfogadását is támogatja a kormány.

Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  235  Következő    Ülésnap adatai