Készült: 2021.07.26.14:31:33 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

232. ülésnap (2005.06.01.), 92. felszólalás
Felszólaló Halmai Gáborné (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:46


Felszólalások:  Előző  92  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HALMAI GÁBORNÉ (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Nagyon örülök annak, hogy a megszólalása elején Halász János képviselő úr valóban elismert néhány dolgot. Mi is így teszünk, hiszen az én hozzászólásomban is említettem a korábbi időszak eredményeit és a mostaniét is, és azt is felvetettem, hogy nem kell különbséget tenni a kultúra különböző területei között.

Az pedig, hogy összességében milyen program címén vagy mennyi a pénz, azt a tényekkel tudjuk bizonyítani. Például a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában a közgyűjteményekre szánt 2002. évi eredeti összeg 5 milliárd 748 millió, 2005-ben 12 milliárd 314,6 millió forint. Valamint azt is hozzá szeretném tenni, amit szintén említettem a hozzászólásomban, hogy talán a legfontosabb eredménynek és stratégiai kérdésnek tartjuk azt, hogy ma komplexen van értelmezve a kultúra, rengeteg közös program van az ifjúsági területtel, közös program van a szociális területtel. A turizmusban olyan források nyíltak meg a nemzeti fejlesztési tervben a kultúra stratégiai céllá való emelése kapcsán, amelyek azért jelentős forrásokat mozgósítottak a terület számára.

Nem vagyunk elégedettek, folytatni szeretnénk a regionális kulturális stratégiai programot. A közkincsprogramnak egyik eleme például az, hogy a régiókban is szülessenek úgynevezett közkincstanácsok a regionális fejlesztési tanácsok mellett. Ez meg is valósult konkrétan a mi régiónkban. Tehát sok helyütt folyik a tervezés, mint ahogy az eredeti stratégiai tervezés időszakában is nagyon sok civil szervezet is részt vett a meghívott szakértőkön kívül.

Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  92  Következő    Ülésnap adatai