Készült: 2020.11.28.20:53:38 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

268. ülésnap (2005.11.21.), 198. felszólalás
Felszólaló Mandur László (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Az OGY nem veszi tárgysorozatba
Videó/Felszólalás ideje 10:27


Felszólalások:  Előző  198  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő úr. Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatal következik. Még mielőtt feltenném a kérdést, jelzem önöknek, hogy van egy szavazógépünk, Csige képviselő úr gépe, amelyik minden törekvésünk ellenére sem működik. Kérem a képviselő urat, a kezével jelezze majd, hogy igennel, nemmel vagy tartózkodással szavazott-e.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, tárgysorozatba veszi-e Áder János és képviselőtársai - mindannyian a Fidesz képviselőcsoportjából - által előterjesztett T/18222. számú törvényjavaslatot.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 162 igen szavazattal, 187 plusz 1 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett az előterjesztés tárgysorozatba-vételét nem támogatta, azaz elutasította.

Tisztelt Országgyűlés! Most sürgős tárgysorozatba-vételi kérelemről fogunk dönteni. A kormány kilenc előterjesztés sürgős tárgyalására tett javaslatot.

Megkérdezem a kormány jelen lévő képviselőjét, kívánja-e indokolni a nyugdíjak korrekciós célú emeléséről szóló T/18359. számú előterjesztés sürgős tárgyalásba vételét. Kérem, gombnyomással jelezze! (Dr. Veres János jelzésére:) Úgy látom, hogy nem.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/18359. számú törvényjavaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 191 plusz 1 igen szavazattal, 2 nem ellenében, 161 tartózkodás mellett az előterjesztést sürgős tárgyalásba vette.

Megkérdezem a kormány jelen lévő képviselőjét, kívánja-e indokolni a foglalkoztatás bővítése és rugalmassá tétele érdekében szükséges intézkedésekről szóló T/18360. számú előterjesztés sürgős tárgyalásba vételét. (Csizmár Gábor jelzésére:) Úgy látom, hogy nem.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/18360. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 195 plusz 1 igen szavazattal, 161 nem ellenében az előterjesztést sürgős tárgyalásba vette.

Megkérdezem a kormány jelen lévő képviselőjét, kívánja-e indokolni a környezetvédelmi termékdíjról, továbbá egyes termékek környezetvédelmi termékdíjáról szóló 1995. évi LVI. törvény módosításáról szóló T/18361. számú előterjesztés sürgős tárgyalásba vételét. (Jelzésre:) Úgy látom, hogy nem.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/18361. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 191 plusz 1 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 159 tartózkodás mellett az előterjesztést sürgős tárgyalásba vette.

Megkérdezem a kormány jelen lévő képviselőjét, kívánja-e indokolni a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény módosításáról szóló T/18362. számú előterjesztés sürgős tárgyalásba vételét. (Dr. Lamperth Mónika jelzésére:) Úgy látom, hogy nem.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/18362. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 190 plusz 1 igen szavazattal, 163 nem ellenében és 2 tartózkodás mellett az előterjesztést sürgős tárgyalásba vette.

Megkérdezem a kormány jelen lévő képviselőjét, kívánja-e indokolni a Nemzeti Földalapról szóló 2001. évi CXVI. törvény módosításáról szóló T/18363. számú előterjesztés sürgős tárgyalásba vételét. (Nincs ilyen jelzés.)

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, tárgyalásba veszi-e a törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 186 plusz 1 igen szavazattal, 166 nem ellenében az előterjesztést sürgős tárgyalásba vette.

(18.00)

Kérdezem a kormány jelen lévő képviselőjét, kívánja-e indokolni a légi, a vasúti és a vízi közlekedési balesetek és egyéb közlekedési események szakmai vizsgálatáról szóló T/18364. számú előterjesztés sürgős tárgyalásba vételét. (Senki sem jelentkezik.) Úgy látom, hogy nem.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/18364. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 190 plusz 1 igen szavazattal, 165 nem szavazat ellenében az előterjesztést sürgős tárgyalásba vette.

Megkérdezem a kormány jelen lévő képviselőjét, kívánja-e indokolni a Magyar Köztársaság gyorsforgalmi közúthálózatának közérdekűségéről és fejlesztéséről szóló 2003. évi CXXVIII. törvény módosításáról szóló T/18365. számú előterjesztés sürgős tárgyalásba vételét. (Senki sem jelentkezik.) Úgy látom, hogy nem.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/18365. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 190 plusz 1 igen szavazattal, 164 nem szavazat ellenében az előterjesztést sürgős tárgyalásba vette.

Megkérdezem a kormány jelen lévő képviselőjét, kívánja-e indokolni az Egyesült Nemzetek Szervezete Meridában, 2003. december 10-én kelt a korrupció elleni egyezményének kihirdetéséről szóló T/18366. számú előterjesztés sürgős tárgyalásba vételét. (Senki sem jelentkezik.) Úgy látom, hogy nem.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy sürgős tárgyalásba veszi-e a T/18366. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 352 plusz 1 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett az előterjesztést sürgős tárgyalásba vette.

Megkérdezem a kormány jelen lévő képviselőjét, kívánja-e indokolni a 2006. évi országgyűlési választások pénzügyi támogatásáról szóló H/18370. számú előterjesztés sürgős tárgyalásba vételét. (Senki sem jelentkezik.) Úgy látom, hogy nem.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a H/18370. számú országgyűlési határozati javaslatot.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 353 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett az előterjesztést sürgős tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyűlés! Az ügyrendi bizottság benyújtotta a Magyar Köztársaság Országgyűlésének Házszabályáról szóló 46/1994. (IX. 30.) számú országgyűlési határozat módosításáról szóló H/18241. számú országgyűlési határozati javaslatát. Megkérdezem, az ügyrendi bizottság részéről kívánja-e valaki indokolni az előterjesztés sürgős tárgyalásba vételét. Kérem, jelezze! (Senki sem jelentkezik.) Úgy látom, hogy nem. Felhívom a képviselőtársaim figyelmét, hogy a sürgős tárgyalásba vételhez az alkotmány 24. § (4) bekezdése alapján a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.

Ennek megfelelően kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a H/18241. számú országgyűlési határozati javaslatot.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 189 plusz 1 igen szavazattal, 164 nem szavazat ellenében és 1 tartózkodás mellett az előterjesztést sürgős tárgyalásba nem vette.

Tállai András képviselő úr, a Fidesz képviselője, benyújtotta az általános forgalmi adóról szóló 1992. évi LXXIV. törvény módosításáról szóló T/18191. számú törvényjavaslatát. Úgy látom, hogy Tállai képviselő úr kéri az indoklás lehetőségét. Parancsoljon, öné a szó, képviselő úr.
Felszólalások:  Előző  198  Következő    Ülésnap adatai