Készült: 2020.01.22.23:58:18 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

14. ülésnap (2018.06.28.), 74. felszólalás
Felszólaló Schmuck Erzsébet (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:34


Felszólalások:  Előző  74  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. A mai vitában többször elhangzott kritika az alsóbbrendű utakkal kapcsolatban. Muszáj megszólalnom, és úgy érzem, muszáj nekem is azt mondani, hogy elfogadhatatlan az, hogy a kormány az alsóbbrendű utaknak a javítására szánt pénzösszeget csökkenti. Nemcsak az alsóbbrendű utak kérdését teszi ez komolytalanná, hanem én azt gondolom, ezzel azt is kifejezi, hogy nem igazán számít a kormánynak a vidék, nem igazán számít a helyi fenntarthatóság. Ahhoz, hogy az emberek ott maradjanak és ne vándoroljanak el vidékről, a vidéki kistelepülésekről, ehhez biztos, hogy a helyi gazdaságot erősíteni kell, és biztos, hogy az alsóbbrendű utakkal biztosítani kellene a kisebb települések egymás közötti vérkeringését. Ez biztos, hogy nem fog sikerülni.

Sajnos minden hétvégén szembesülök azzal, hogy milyen tragikus állapotban vannak az alsóbbrendű utak. Képesek voltak arra, hogy most csak a nyár közepén egy négy kilométeres alsóbbrendű utat, amin már nem lehetett közlekedni, biciklivel sem, életveszélyes, most kátyúzták ki, de a kikátyúzás is azt jelenti, hogy olyan dimbes-dombos lett az a négy kilométeres útszakasz, hogy gyakorlatilag járhatatlan.

Én azt gondolom, ha a kormánynak fontos a vidék, ha fontosak a helyi emberek, ha fontos az, hogy a vidék ne haljon meg, akkor az alsóbbrendű utakra sokkal nagyobb összeget kellene biztosítani.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps az LMP és az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  74  Következő    Ülésnap adatai