Készült: 2020.01.22.23:57:38 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

14. ülésnap (2018.06.28.), 102. felszólalás
Felszólaló Molnár Gyula (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:28


Felszólalások:  Előző  102  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MOLNÁR GYULA (MSZP): Köszönöm szépen. Nem akartam szólni, de megdöbbentett az ön vehemenciája. Nem a Jobbikot fogom védeni, ne ijedjen meg, semmiképpen sem (Cseresnyés Péter: Dehogynem!), ezt majd nyilván megteszik ők saját maguk.Ne haragudjon, ha azt mondom önnek, de az a felfogás, amit ön az önkormányzatokkal kapcsolatban megfogalmazott, az szerintem egyáltalán nem arról szól, amiért az önkormányzati rendszert létrehozták. Amit ön itt elmondott, minden egyes szóhasználata a tanácsrendszernek egy fényesre csiszolt változatát fogalmazta meg, ami arról szól, hogy köszönjük és hálásak vagyunk a bölcs kormánynak, hogy a mi pénzünket, amit egyébként összeszed, azt valamilyen módon úgy osztja vissza, ami bizonyos pillanatokban úgy tűnik, hogy elfogadható.

Nem volt itt, amikor én a nagy hozzászólásomat, a hosszabbat mondtam, akkor kifejezetten erről beszéltem, hogy önök pont azt a lényegét veszik el ennek az önkormányzatiságnak, hogy a helyben lévő emberek dönthessenek arról, hogy mit gondolnak az óvodáról, a bölcsődéről, az iskoláról, és ahol pedig segíteni kell, ott arra vannak olyan rendszerek, struktúrák, amin keresztül ezt a segítséget megteszik.

Tehát még egyszer mondom, az egy nagyon téves gondolkodásmód és felfogás  és azt szeretném önöknek mondani, hogy nyilván lehet ilyen lendülettel hinni abban, amit önök mondanak, és nagy tisztelettel hallgatom azt, amit ön mondott, és persze szíve joga, arra vigyázzanak, hogy ne szégyelljék magukat néhány év múlva adott esetben, hogyha a világ másfelé fog haladni. Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  102  Következő    Ülésnap adatai