Készült: 2020.02.25.11:42:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

281. ülésnap (2013.05.23.), 10. felszólalás
Felszólaló Bartos Mónika (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Fenntartható fejlődés bizottsága
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:44


Felszólalások:  Előző  10  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BARTOS MÓNIKA, a fenntartható fejlődés bizottságának előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A fenntartható fejlődés bizottsága tegnap megtárgyalta Németh Szilárd képviselő úr indítványát, és minden képviselő annak általános vitára alkalmasságát támogatta, hiszen nagyon fontosnak gondolta nemcsak a Fidesz-KDNP-szövetség képviselőcsoportja, hanem minden képviselő, hogy a rezsicsökkentés megvalósuljon, annak eredményei a fogyasztók felé megnyilvánuljanak a számlán is, és tájékoztatva legyenek.

(8.20)

Ugye, ezt a fogyasztóvédelmi hatóság fogja ellenőrizni, amelynek alapja a szolgáltatók adatszolgáltatása, és hogyha ezeket a kötelességeiket nem teljesítik, a rezsicsökkentést és annak feltüntetését, akkor igen súlyos kötbér terheli őket. A javaslat úgy fogalmaz, hogy természetes személyenként, számlánként 10 ezer forint lehet ez.

Nem a fenntartható fejlődés bizottságában lettünk volna, hogyha a képviselőtársaimban nem merül fel az a kérdés, hogy a rezsicsökkentés segíti-e a természeti erőforrásaink megőrzését és az azokkal való takarékos gazdálkodást. De ebben a Házban is nagyon sokszor elhangzott, hogy a fenntarthatóságnak nemcsak környezeti, környezetvédelmi pillére van, hanem igenis van gazdasági és társadalmi pillére, és ez a javaslat a fenntarthatóság társadalmi pillérét erősíti, amely célokban képviselőtársaim egyetértettek, és így a javaslatot egyhangúlag támogatta a bizottság. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  10  Következő    Ülésnap adatai