Készült: 2020.11.27.15:14:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

233. ülésnap (2001.10.18.), 48. felszólalás
Felszólaló Dr. Kövér László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:57


Felszólalások:  Előző  48  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KÖVÉR LÁSZLÓ (Fidesz): Nem várt szerencse ért, hogy ilyen gyorsan sorra kerültem. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Protkód van!)

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! A gyűlöletbeszéd jogi megszüntetésével azért vannak problémáink, mert akkor önöknek egyáltalán nem lenne módjuk a megszólalásra. (Derültség és taps a Fidesz soraiban.) És ez valóban ellenkezne a demokráciával, a szólásszabadság ugyanis egy demokratikus alapjog.

De ha már a romák kérdését is idekeverte, akikért önök semmit nem tettek az égvilágon, többek között nem alkották meg azt a diszkriminációellenes törvényt, amit most ön olyan bőszen hiányol (Kósáné dr. Kovács Magda: Be van nyújtva, képviselő úr, száma van! - Dr. Vastagh Pál: Be van nyújtva!), mondom, nem alkották meg az alatt a négy év alatt, amíg önök voltak kormányon, 72 százalékos többséggel, ezen túlmenően szeretnék még néhány dologra emlékeztetni.

Akkor itt grasszált Magyarországon egy Szabó Albert nevezetű ember a maga tíz-tizenkét legényével, akit az önök újságírói rendszeresen lefotóztak, és a legkülönbözőbb nemzetközi fotóújságokban is közhírré tették, hogy Magyarországon milyen állapotok vannak, hogyan fenyeget a szélsőjobb.

Az önök idején találták ki a dicsőség napját vagy a becsület napját, amikor a budavári kitörést megünnepelték, nemzetközi összefogással, az internacionalizmus jegyében (Közbeszólások az MSZP soraiból: Ki szervezte?!) a szélsőjobboldaliak, és emlékeztetném önt és önöket arra, hogy Szabó Albert azóta emigrált.

 

 

(13.00)

 

Úgy gondolja, hogy nincs itt terepe. (Zaj az MSZP soraiban.) Sőt, mi több, az első alkalom, amikor megakadályoztuk ezt a valóban szégyenletes eseményt, akkor önök csak annyit bírtak mondani a rendőrségi fellépésre, hogy az szakszerűtlen volt. (Derültség a Fidesz soraiban.) Köszönjük szépen az önök szakszerű segítségét, eddig is elvoltunk nélküle, ezentúl is megleszünk majd valahogy. (Derültség és taps a kormánypártok soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  48  Következő    Ülésnap adatai