Készült: 2020.07.14.16:27:37 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

188. ülésnap (2004.11.22.), 301. felszólalás
Felszólaló Filló Pál (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:12


Felszólalások:  Előző  301  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FILLÓ PÁL (MSZP): Köszönöm szépen. Igen tisztelt Elnök Úr! Igen tisztelt Képviselőtársaim! Már megint nem arról beszélünk, ami a törvénytervezetben van. Persze, én megértem, hogy hihetetlen késztetést éreznek igen tisztelt ellenzéki képviselőtársaim, hogy ezt a hatalmas drámát, amit szeretnének valamilyen úton-módon elérni, azt itt számszerűsítsük, és itt kimondjuk, hogy a Magyar Szocialista Pártnak és a szövetségesének a kormányban, a Szabad Demokraták Szövetségének az a terve, hogy mit tudom én, milyen nagyságrendű létszámleépítést szeretnének elérni.

Igen tisztelt Képviselőtársaim! Rossz hírem van: nem ez a tervünk. Ez a rossz hírem van! Ugyanakkor viszont szeretném azt elmondani, hogy... (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Lássuk csak, ki magyarázkodik!) Szeretném azt elmondani, hogy egy dolgot viszont tudomásul kell vennünk, önöknek is meg nekünk is, hogy egy változó világban élünk. Egy változó világban élünk, ahol új feladatok jönnek, és vannak olyan feladatok, amelyek megszűnnek, és ez a dolog hozhat magával létszámmozgást is.

Na most, ebben a törvényjavaslatban, amiről most beszélünk, arra próbálunk egy normális, emberi megoldást találni, hogy ezt a létszámmozgást, amennyiben ez negatív, tehát valakit el kell engedni a közszférából, hogyan tudjuk a legkisebb fájdalommal, a munkavállaló számára is a legkisebb fájdalommal megoldani. Szabadon választva, ahogy itt képviselőtársam is elmondta, nem kényszerrel, szabadon választva a munkavállaló eldöntheti, hogy él-e majd ezzel a lehetőséggel vagy sem. Most mi ebben a rossz? Miért kell itt ezt a hatalmas drámát előadni? Én nem értem, igen tisztelt képviselőtársaim!

Persze, megértem azt, hogy önöknek most a politizálás terepén ez nem igazán jó, hiszen van itt egy viszonylag pozitív javaslat, ami megkönnyíti a munkavállalók döntését, új elemet hozott be a rendszerbe. Miért rossz ez? Miért nem örülünk együtt annak, hogy van egy olyan lehetőség (Derültség a Fidesz és a függetlenek soraiban.), ami mindenki számára elfogadható és támogatható? Nem értem ezt a kétségbeesést, igen tisztelt képviselőtársaim!

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  301  Következő    Ülésnap adatai