Készült: 2020.07.08.14:25:23 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

154. ülésnap (2004.05.24.), 132. felszólalás
Felszólaló Filló Pál (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:50


Felszólalások:  Előző  132  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FILLÓ PÁL (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Igen tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Valamennyi európai ország igyekszik megvédeni a saját munkaerőpiacát - úgy gondolom, hogy ez teljesen természetes dolog. És így vagyunk ezzel mi is, hiszen elsősorban azoknak a magyar állampolgároknak szeretnénk munkát adni, akik valamilyen oknál fogva elveszítették a munkahelyüket.

Ugyanakkor egy valós problémára szeretném ebben a kérdésben felhívni a közvélemény figyelmét. Valamennyien tudjuk, hogy elsősorban a mezőgazdaságban, de még néhány területet említhetnék, a szezonális munkákra az esetek döntő többségében nem áll rendelkezésre magyar munkaerő, ezért ezek a szezonális problémák bizony nehezen oldhatók meg a munkaerőpiacon.

Igen tisztelt Képviselőtársaim! Ezért úgy gondolom, hogy ezen a területen indokolt a szabályozás megváltoztatása, mert ennek a területnek a szabályozását speciálisan kell megoldani, az általános szabályok itt nem megfelelőek.

 

(15.50)

Ezért örvendetesnek tartom azt, hogy a közelmúltban miniszteri rendeletben lett újraszabályozva a külföldi állampolgárok magyarországi szezonális munkavégzésének feltételrendszere.

Igen tisztelt Ház! Közeledik a mezőgazdasági idénymunkák ideje, éppen ezért kérdezem a tisztelt miniszter urat, miért volt fontos a szezonális munka újraszabályozása, mi a változások lényege, és körülbelül hány embert, vállalkozást érinthet a jogszabály-módosítás.

Várom a miniszter úr válaszát. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  132  Következő    Ülésnap adatai