Készült: 2020.07.11.23:48:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

131. ülésnap (2004.03.16.), 242. felszólalás
Felszólaló Filló Pál (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:11


Felszólalások:  Előző  242  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FILLÓ PÁL (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Igen tisztelt Elnök Úr! Azzal kezdeném, amivel képviselőtársam befejezte, hogy nekünk nem az volt a célunk, hogy átfogóan módosítsuk, hogy gondoljuk végig a munkaerő-kölcsönzés általános rendszerét, mi azért nyújtottuk be ezt a javaslatot, mert van egy olyan probléma, amit, úgy gondoltuk, meg kell oldani. Ez egy kis szegmens, ez nem érinti az egészet, nem is vizsgáltuk az egésznek a rendszerét, hiszen itt tényleg egy speciális ügyről és speciális munkavállalói, illetve munkanélküli körről van szó.

Éppen ezért természetesen valóban igaza van képviselőtársamnak és mindenkinek, aki azt felveti, hogy jó lenne az egészet. De én most ezt megfordítanám, és azt mondanám mindenkinek, hogy azért ne menjünk el ebbe az irányba, mert ha ebbe az irányba mozdulunk, akkor nagyon sokáig vizsgálódhatunk, és ezek a problémák, amelyekről tudunk konkrétan, és tudnánk érte tenni, jó, kis lépéseket, akkor azok megoldatlanul maradnának, és azt hiszem, hogy ez senkinek sem jó.

(18.40)

 

A másik dolog, amire reagálni szeretnék, tulajdonképpen az, hogy úgy érzem, folyik itt köztünk egy ilyen kis árnyékbokszolás, sokan féltik a jelenleg működő munkaerő-közvetítő vagy munkaerő-kölcsönző cégeket, hogy ők most versenyhátrányba fognak kerülni. Úgy gondolom, hogy ezek az aggályok nem valós aggályok, szó nincs arról, hogy itt a piacon ezrével megjelennek a támogatott munkaerő-kölcsönző cégek, és lenyomják majd a piaci versenyt, és mit tudom én. Nem erről van szó, szeretném még egyszer hangsúlyozni, ez egy új aktív eszköz, úgy gondolom, hogy meg kell nyitnunk a kaput, és akkor majd meglátjuk, hogy ez hogyan és mint fog működni, és egyáltalán milyen célt fogunk tudni vele elérni.

Ugyanakkor természetesen még arról szeretném a tisztelt Házat tájékoztatni, hogy természetesen mielőtt benyújtottuk a javaslatot, képviselőtársainkkal egyeztettünk a tárcával, és nem úgy nyújtottuk be, hogy semmiféle egyeztetés nem történt e tekintetben.

Köszönöm a figyelmet. (Szórványos taps az MSZP soraiból.)

 
Felszólalások:  Előző  242  Következő    Ülésnap adatai