Készült: 2020.01.26.06:25:27 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

242. ülésnap (2001.11.27.), 4. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás pénzügyminisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előttihez hozzászólás
Videó/Felszólalás ideje 1:24


Felszólalások:  Előző  4  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A napirend előtti felszólalás egy olyan műfaj, ahol a válaszadó csak a címét ismeri, a tartalmát pedig nem annak, amit el fog mondani a képviselő. (Bauer Tamás: Most megtudtuk!) Most én is ebben a helyzetben vagyok. Számomra az elhangzottak teljesen új információk, én erre érdemben reagálni jelenleg nem tudok.

Azt azonban megerősítem, hogy 1995-96-ban a Dunabank valóban felszámolásra került, válságkezelés történt a bankkal, konszolidálás történt, majd a felszámolás után nem volt az államnak tulajdonosi részesedése. Ez más bankok esetében is ebben az időszakban, ekkor történt.

Én ez évtől dolgozom a Pénzügyminisztériumban, én erre az időszakra nem emlékezhetem, nincsenek információim, én azt javaslom a képviselő úrnak, hogy erre a dologra belső tájékozódás után vissza kell térni (Dr. Takács Imre: Schlecht Csaba ügyére sem árt!), és azok az információk, amelyek jogszabályt, törvényt nem sértenek, az önök, az ön birtokába kerülhetnek; azonban ha ön úgy gondolja, hogy ebben az ügyben más teendője is van, akkor azt tegye meg.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  4  Következő    Ülésnap adatai