Készült: 2020.07.08.07:47:46 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

200. ülésnap (2012.06.11.), 192. felszólalás
Felszólaló Básthy Tamás (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:25


Felszólalások:  Előző  192  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BÁSTHY TAMÁS (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! 2011. január 3-án az ország 29 pontján nyíltak meg a fővárosi és megyei kormányhivatalok ügyfélszolgálati irodái, az úgynevezett kormányablakok. Jelenleg a kormányablakoknál 61 ügyet lehet elintézni, így többek között a gyes és az anyasági támogatás igénylését, a vállalkozással kapcsolatos adatváltozások bejelentését, vagy internetes ügyfélkaput lehet nyitni az elektronikus ügyintézéshez. A kormányablakoknál az állampolgár megtudhatja, hogy hol, milyen ügyfélszolgálattal kell felvennie a kapcsolatot, milyen okmányokra van szükség az ügyintézéshez, és segítenek a nyomtatványok kitöltésében is.

A területi közigazgatásért felelős államtitkár asszony nemrégiben Cegléden köszönthette a kormányablakok 300 ezredik látogatóját, és elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy 2013 végére várhatóan 300 kormányablak fog működni országszerte, ami tovább könnyíti az állampolgárok ügyintézését.

(16.40)

Kérdezem tehát az államtitkár urat, milyen tapasztalatokkal rendelkezik a tárca a kormányablakok eddigi működését tekintve. Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypárti padsorokból.)
Felszólalások:  Előző  192  Következő    Ülésnap adatai