Készült: 2020.09.18.13:54:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

235. ülésnap (2001.11.05.), 94. felszólalás
Felszólaló Dr. Veres János (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:02


Felszólalások:  Előző  94  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VERES JÁNOS (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Államtitkár Úr! Ön háromszor használta helytelenül, félreérthető módon vagy valótlant állítva vagy csúsztatva azt a kifejezést, hogy az MSZP-sek nem voltak ott a bizottsági ülésen. Akkor közlöm az államtitkár úrral a valóság érdekében - mert én ott voltam a hétfői és a keddi bizottsági ülésen is - azt a tényt, hogy hétfőn a Fidesz-frakció tagjai nem szavazták meg azt a napirendet, amely napirend ennek a törvényjavaslatnak a tárgyalását tartalmazta. Hétfőn egyetlenegy kormánypárti képviselő nem volt hajlandó elfogadni ezt a napirendet. Ezt követően hiúsult meg a költségvetési bizottság ülése. Hétfőn, amikor a költségvetési bizottság ülésére ott voltunk valamennyien, nem terjesztett elő a kormány a bizottsági ülés kezdetén semmifajta olyan szándékot, hogy módosító javaslatai lennének. Lehet, hogy majd délután szándékoztak ezt megtenni, amikorra nem került sor, mert a kormánypárti frakciók nem szavazták meg az ülés napirendjét.

Ezt követően kedden ismét költségvetési bizottsági ülésre került sor, amely költségvetési bizottsági ülés napirendjeként immáron a kormánypárti frakciók javaslatát fogadták el, és nem azt a javaslatot, amit én terjesztettem be módosító javaslatként, hogy tárgyaljuk meg valamennyi hétfői napirendi pontunkat a keddi ülésen. Miután nem ezt a javaslatot szavazta meg a költségvetési bizottság, való igaz, hogy a médiakuratóriumok vezetői beszámolásának elmaradása miatt az ellenzéki frakciók közül az MSZP és az SZDSZ képviselői kivonultak a bizottság üléséről. (Tállai András: Erről a törvényről beszélek! - Felmutatja.) Éppen ezért valótlanság azt feltételezni, arra utalni, államtitkár úr, valótlanság arról beszélni, hogy mi ezen javaslat tárgyalása miatt jöttünk volna el a bizottság üléséről - mint ahogyan Csúcs képviselő úrtól a bizottsági többségi vélemény elmondásánál is elhangzott -, szeretném egyértelművé tenni, ugyanis ezzel a javaslattal kapcsolatban el nem hangzott vélemény sem a bizottsági ülésen, sem másutt, hogy mi ezért nem vettünk volna részt.

Az utolsó momentum pedig az, ha önök komolyan gondolták volna, hogy ezt a javaslatot így szeretnék keresztülvinni, akkor miután kedden már tudták, hogy mi a módosításuk, miért nem cselekedtek úgy, ahogyan Szájer József frakcióvezető úr a nyilvánosság előtt megígérte.

Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  94  Következő    Ülésnap adatai