Készült: 2020.09.21.05:10:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

235. ülésnap (2001.11.05.), 84. felszólalás
Felszólaló Dr. Veres János (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:01


Felszólalások:  Előző  84  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VERES JÁNOS (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Braun Képviselő Úr! Azt kell mondanom, hogy a múlt hét hétfő óta lett volna lehetősége a legnagyobb kormánypárt frakciójának arra, hogy azt a kezdeményezést, amely akkor a két frakcióvezető találkozóján elhangzott, valóságos tárgyalássá formálják. Nem mi vagyunk a hibásak abban, hogy csak ma délután 13 órakor került sor egy olyan tárgyalásra, amelyről Keller László már korábbi hozzászólásában beszélt. Ezen a tárgyaláson egyébként a frakciók láthatóan meg tudtak volna állapodni egymással a tekintetben, hogy milyen tartalom maradjon benn, és holnap zárószavazásig vinni a dolgokat. Ezt követően a Pénzügyminisztérium más álláspontot képviselt a történetben. (Keller László: Így van, pontosan!)

Tehát azt kell mondanom, hogy bennünket ne vonjon senki kérdőre, ne mondja senki azt, hogy húzni akartuk az időt. Én hallottam a rádióban Szájer Józsefet egyenes adásban nyilatkozni a múlt héten kedden este. A Nagy Sándorral folytatott találkozójáról azt mondta, ők nyitottak az iránt, hogy alakítsuk át úgy a javaslatot, hogy megmaradhassanak azon részei, amelyekben nincs vita, és akkor szavazhatunk kedden. Nagyon sajnálom, hogy múlt hét kedd délután, mondjuk, 18 óra 47 perchez képest csak ma délután 13 órára sikerült azt a megbeszélést összehozni, amely ezt az egyeztetést tartalmilag kellett hogy lefolytassa. Ha tehát megtörténik a múlt héten, akkor ma olyan javaslatról tárgyalunk a parlamentben, amelyben egyetértés van a hat párt között, amelyről holnap zárószavazást lehetett volna lefolytatni.

Még egyszer mondom: ezért nem mi voltunk a hibáztathatók, nem mi voltunk azok, akik megakadályoztuk ennek a létrejöttét, és nem mi vagyunk azok, akik ezzel a témával nem értettünk volna egyet. Mi ezt a javaslatot szerettük volna megszavazni a holnapi nap során, azt azonban ne várják tőlünk, miután nyilvánvalóvá vált múlt hét hétfőn, hogy azt a formát nem tudjuk támogatni, hogy egy változatlan formájú javaslatról a holnapi nap során zárószavazás legyen. Úgy gondolom, ez hozzátartozik a történet valóságos tartalmához.

Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  84  Következő    Ülésnap adatai