Készült: 2020.09.20.19:40:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

230. ülésnap (2001.10.15.), 98. felszólalás
Felszólaló Dr. Veres János (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:46


Felszólalások:  Előző  98  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VERES JÁNOS (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Az elhangzottakból két dologra, azt gondolom, mindenképpen reagálni érdemes. Ha azt mondja Ágota képviselő úr, hogy nem volt érdemes '94 és '98 között, ha ez a megállapítás, akkor miért nem ekként cselekednek, miért nem ilyen tartalmú javaslat jött most az Országgyűlés elé. Mert ha nem volt érdemes, akkor most se lenne érdemes, azaz nem biztos, hogy ki kellene lengeni az ingának, hiszen arról beszéltek, hogy az inga akkor is kilengett és most is kileng, és ez így természetes.

A másik dolog: ha az az érv, hogy 6 millió embert érint ez a mostani javaslat - nem számoltam, biztosan igaz érv -, akkor van az országnak egy olyan megyéje, Szabolcs-Szatmár-Bereg, amely az ország negyedik legnépesebb megyéje, ennek a megyének miért nem jut ebből a javaslatból. Egyetlenegy település egyetlenegy nagyon leromlott iskolája, amely nagyon megérdemli, került be ebbe a listába.

Nem került bele az a pszichiátriai otthonra vonatkozó pályázat, amelyet a szakmai előterjesztés - Keller László szólt erről - első helyen említett az összes pályázat közül, végül valamilyen módon elvérzett, itt már az elutasítottak között szerepel. Hodász település otthonáról van szó, ahol olyan állapotok vannak, hogy valamikor almaválogató helyiségnek épült, átalakított színekben élnek ma emberek, abszolút elfogadhatatlan és lehetetlen körülmények között. Úgy gondolták, hogy a szakmai előterjesztés ellenére ezt már nem fogadják be, és nem hozták ide pozitív javaslatként. Azt gondolom, hogy ilyet és ilyen megyével ezt megtenni, nem volt méltányos. Ha 6 millió emberrel érvelnek, akkor érveljünk azzal is, hogy legalább illett volna, hogy az ország negyedik legnagyobb megyéjéből bekerüljön egy ilyen javaslat.

Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiból.)

 
Felszólalások:  Előző  98  Következő    Ülésnap adatai