Készült: 2020.09.20.04:28:42 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

58. ülésnap (1999.03.24.), 210. felszólalás
Felszólaló Dr. Füle István (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:36


Felszólalások:  Előző  210  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. FÜLE ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Én is néhány dologra szeretnék reagálni Gidai Erzsébet mondanivalójával kapcsolatosan. Az egyik megjegyzésem az, hogy az MNB-t az integrációval összekapcsolni, én komoly csúsztatásnak tartom. Igazából persze nem ezzel akarok foglalkozni.

Említette, hogy a világbanki pénzek hozzájárulnak az integráció megvalósításához, felgyorsításához. Ezt nem is vitatom, azzal együtt is azt mondom, hogy igazából nem ez a baj a világbanki pénzekkel, sokkal inkább az, hogy az integrációs pályázatoknak ma már nem igazán sok közük van a mai integrációhoz, illetve ehhez a törvényjavaslathoz, az ebben megvalósuló integrálódáshoz.

(21.30)

A változás pedig mindenkit érint, azokat is, akik nem kapnak pénzt. Igazából nekem ez a legfőbb gondom, mert ez elég nagy esélykülönbséget jelent azok számára, akik indulásnál nem kapnak pénzt, és ez később még mindenképpen csak fokozódni fog. Már csak azért is, mert ahhoz, hogy később pénzt lehessen szerezni, ahhoz most befektetések kellenek, amit elvileg a világbanki pályázatokból is lehet szerezni.

Ráadásul a további problémám ezzel kapcsolatosan az, hogy a kevésbé fejlett területek kevesebb pénzt kapnak ebből, és ez sajnos aláhúzza azt, amit Gidai Erzsébet is mondott, hogy ezek az intézmények infrastrukturálisan, más egyéb területeken is kevésbé jó helyzettel startolnak az integráció kapcsán, illetve után.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  210  Következő    Ülésnap adatai