Készült: 2021.06.21.14:49:44 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

171. ülésnap (2012.03.13.), 34. felszólalás
Felszólaló Bödecs Barna (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:15


Felszólalások:  Előző  34  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BÖDECS BARNA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. A Gőgös képviselő úr által elmondottakra szeretnék reagálni. Egyrészt nagyon örültünk volna a Jobbik részéről, hogy akkor, amikor az előző kormány tisztségviselői 2007-ben és 2009-ben tömegesen zártak be vasútvonalakat, egyébként hasonlóan megbízhatatlan adatokkal, mint amelyek hiányára most ön hivatkozik, akkor a szocialista képviselőtársak keményebben kiálltak volna a vidéki emberek érdekei mellett. Ezzel együtt örülünk, hogy megvilágosodtak, és fontosnak tartják azt, hogy vidéken is lehessen élhető életet élni. (Gőgös Zoltán: Ezer busz van.)

Valóban nem úgy van az, hogy egy rurális térségben ugyanazokat a kihasználtsági vagy utasszám-paramétereket kell elvárni, mint az, mondjuk, a főváros környéki térségben van. Éppen ezért közszolgáltatás, amiről beszélünk.

Igazuk van abban is, hogy rendkívül elgondolkodtató és elképesztő az az eljárás, amivel a kormányzat egyes középvezetői most, gyakorlatilag megtorpedózva a kormány vállalt politikáját, megpróbálják azokat a vidéki vasutakat ellehetetleníteni, amelyeket éppen ez a kormány legalább részlegesen, de újranyitott. Két vonat nem vonat, illetőleg az olyan vasút sem vasút, amelynek úgy szalámizzák le a menetrendjét, hogy azzal pont a hivatásforgalmi utazásokat ne lehessen lebonyolítani.

Ami pedig az utasszámokat illeti, azért azt hadd említsem meg, hogy tekintettel nagyon intenzív civil és önkormányzati tevékenységre, több ilyen vasútvonal igen jelentős utasszám-növekedést mutat föl. A Győr-Veszprém vasútvonalon a 2009-es, '10-es évekhez képest 60 ezer új fizető utas jelent meg (Az elnök csenget.), és ma már 300 ezres utasszámmal büszkélkedhet. Itt akarnak például tizenegy vonatot levágni.

Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiból.)
Felszólalások:  Előző  34  Következő    Ülésnap adatai