Készült: 2020.06.03.19:02:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

231. ülésnap (2009.10.12.), 120-122. felszólalás
Felszólaló Dr. Mikola István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:09


Felszólalások:  Előző  120 - 122  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. MIKOLA ISTVÁN (Fidesz): Kifejezetten örülök neki, igen, elfogadom az államtitkár asszonyt.

ELNÖK: Köszönöm szépen. Mikola István képviselő urat illeti a szó. Beszámítom a 7 másodpercet.

DR. MIKOLA ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Asszony! Hisztériakeltés folyik az influenza körül. Jól tudjuk, hogy elindult néhány hónappal ezelőtt egy világjárvány, az Egészségügyi Világszervezet a negyedik világjárványként regisztrálta, rögzítette a H1N1-vírus okozta új típusú influenzavírus okozta tömeges megbetegedéseket, tehát világjárvánnyá minősítette; így az AIDS, a tuberkulózis és a malária mellett a negyedik világjárvány zajlik napjainkban.

A világon ebben az új vírus okozta megbetegedésben, influenzamegbetegedésben több mint négyezren hunytak már el, Európában is kétszáz körül van a halálos áldozatok száma, és Magyarországon is a napokban a harmadik embert temettük el influenzamegbetegedés miatt.

Nem jó a kommunikációnk, az interneten és sokszor sajnos felelős újságokban, lapokban, napilapokban is elképesztő rémhírek jelennek meg, amelyek összezavarják az embereket, de sokszor még a döntéshozókat is, vagyis az oltást kivitelező orvosokat is. Megengedhetetlen.

Kérdezem államtitkár asszonyt, hogy tesznek-e nemzetbiztonsági feljelentést ebben az ügyben, ugyanis tömegeket veszélyeztet az influenzaoltás elmaradása. Megtorpantak az oltások, egyre kevesebben veszik fel. Csipeket ültetnek be az embereknek, és mindenféle elképesztő, már ilyen science fiction jellegű rémhírek jelennek meg az újságban, és sajnos azt kell mondanom, hogy a politika is negatív szerepet játszik ebben az ügyben. Kezemben van az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnak egy hírlevele az influenzával kapcsolatban (Felmutatja.), felvilágosító levél, amelyben egy fényképen dr. Oláh Lajos államtitkár mosolyog ránk, aki a Magyar Szocialista Párt nevében felhívja a figyelmet, meglehetősen szakmaian, de nem korrekt módon fogalmazva, az influenzajárványra, és az ÁNTSZ hírlapjában hirdeti magát, ami megengedhetetlen.

Tehát kérdezem államtitkár asszonyt, hogy akarnak-e ez ellen valamit tenni, nevezetesen, hogy az influenza kampánytémává váljék. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  120 - 122  Következő    Ülésnap adatai