Készült: 2020.10.20.08:14:13 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

144. ülésnap (2011.11.30.), 892. felszólalás
Felszólaló Nógrádi Zoltán (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:37


Felszólalások:  Előző  892  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

NÓGRÁDI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Egy kicsit nekem is remeg a hangom Hiller képviselő úr kioktatása után, hogy vajon szabad-e ebben a parlamentben Schiffer képviselő urat megkritizálni. Én mégis megpróbálom finoman, a tisztelet hangján megtenni, miután kettővel korábbi felszólalásában olyan sértést fogalmazott meg több polgármesterrel szemben, amelyet, úgy gondolom, hogy nem szabad tűrni.

Azon csodálkozom, hogy az utóbbi időben a Lehet Más a Politika képviselői gyakran ragadtatják el magukat a vita hevében arra, hogy durva általánosításokat tegyenek. Különösen Schiffer képviselő úrtól tartom ezt nagyon furcsának, hiszen ő különösen érzékeny az ilyen vitastílusra, és különösen érzékeny az őt ért kritikákra. Éppen ezért, ha itt lenne, akkor elmondanám neki személyesen, hogy mindaz, amit elmondott polgármesterekről és polgármesterek által általa vélt és feltételezett megfélemlítésről, az sértő, bántó a polgármesteri tisztségre tekintve, és mindazokra, akik ezt a feladatot hosszú időn keresztül tisztességgel és becsületesen ellátják. 17 éves polgármesteri múltammal visszautasítom és egy az egyben elutasítom ezt a fajta véleményt. Ez minősíthetetlen! Azt gondolom, hogy ha effajta minősítésekkel és effajta véleménynyilvánításokkal durvul ez a vita, akkor biztos, hogy nem jutunk annak a közelébe, amit szeretnénk.

Én a továbbiakban azt szeretném jelezni az MSZP-s képviselő uraknak és hölgyeknek, hogy bármikor, amikor tisztességesen a munkájukat végző polgármestereket és önkormányzatokat sértenek meg általánosítással, annyiszor fogok gombot nyomni és annyiszor fogom ezt visszautasítani.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  892  Következő    Ülésnap adatai