Készült: 2020.09.20.20:30:00 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

165. ülésnap (2004.09.20.), 250. felszólalás
Felszólaló Gazda László (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:01


Felszólalások:  Előző  250  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GAZDA LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Indokoltnak tartom a 2003. évi CXXIX. törvény kiigazító jellegű módosítását két szempontból is. Egyrészt a legújabb, a közbeszerzési tevékenységre vonatkozó közösségi irányelveket és követelményeket az Európai Unió illetékes testülete a mi nemzeti törvényünk után fogadta el, másrészt az államháztartási törvény, hulladékgazdálkodási törvény, koncessziós törvény és közbeszerzési törvény összhangjának megteremtése rövid távon is indokolt.

Ez a kiigazító jellegű módosítás még akkor is szükséges, ha az új európai közösségi közbeszerzési irányelveknek a hazai jogszabályba történő átültetésével kapcsolatos szakmai munka haladéktalanul elkezdődött, mert egy nagyobb léptékű, átfogóbb módosításhoz és kiigazításhoz egyrészt a mai közbeszerzési törvény hatályosulásával kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokat, a problémák begyűjtését, feldolgozását, értékelését indokolt úgy elvégezni, hogy legalább egy-másfél éves tapasztalat rendelkezésre álljon. Itt mindazoknak a szervezeteknek a mértéktartó véleményére támaszkodni szükséges, amelyek részt vesznek a mostani új törvény hatályosulásában is.

Másrészt abban vagyunk érdekeltek, hogy 2006. január 31-ére egy átlátható, korrekt, hatékony közbeszerzési szabályozási lehetőséget teremtsenek meg az ebben érdekeltek, tehát valamikor a 2005. év végéig ezt a munkát elvégezve az Országgyűlés megalkossa azt a törvényt egy módosítással, amely már a nagyobb léptékű átalakításokat is tartalmazhatja, és a magyarországi közbeszerzések érdekét szolgálja.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  250  Következő    Ülésnap adatai